#bernatowicz 5:21 - 5:27 W tej chwili w Polsce bardzo się podoba taka filozofia egoizmu, ja to nazywam SIŁĄ, DUMĄ, tak, JAA. 5:37 Bo to jest nowotwór, który smakuje jak jasna ch* 10:39 - 10:44 To jest pod skórą. Dlatego, że ja patrzyłem na jeden z tych znaków pod mikroskopem. 12:13 Ja w Polsce udokumentowałem już 200 takich historii. 14:29 Na Słowacji mamy dwa przypadki. 16:49 To jest najważniejsza historia na tej planecie, ludzie. 16:54 Ich się nie da, nie da się zrobić. Bo ludzie próbowali. 18:58 - 19:03 zamiast opowiadać farmazony o jakiś tam o historiach z reinkarnacją, coś. Dlatego powinniśmy się zastanawiać, co to jest, o co tu do ch* chodzi. 21:27 - 21:45 Nie macie żadnego dowodu, że ktoś tam opowiada farmazony o czakrach, prawda. Że on to wie na pewno? Że wie, może nie wie. To musi być konkretna sprawa, którą można dotknąć. To są konkretne rzeczy. 22:30 Czy Państwo widzicie, że on ma trzy okręgi po sześć elementów. 23:44 - 23:48 Gunwo, żadna bestia. To, to jest dla naiwnych ćmoków, że tam będzie bestia. 23:50 - 24:02 Proszę Państwa, jak poczytacie apokalipsę to tam nie ma mowy o żadnym potworze, bestii, która będzie po prostu tam. Tylko tam jest mowa, że bestia wyjdzie z morza. Że w ocean, coś uderzy w ocean. 24:33 Ponieważ oni do Las Vegas przyjeżdżają z całych Stanów Zjednoczonych. 25:45 - 25:58 Taka pani co z Japonii nadaje. Hania Kazachari. I m.in. Hania Kazachari mówiła, że my jesteśmy teraz w takim dziwnym punkcie historii (..) tam się rozdzieli. RB: Skąd ona to wie? 26:24 - 26:32 Ja staram się moją drogą iść taką, żebym ja mógł po prostu coś dotknąć. te znaki ja mogę dotknąć, rozumiecie? 26:40 I ja nie mówię, że ja mam rację. 26:51 I teraz proszę Państwa, wisienka na torcie, powiem to po raz pierwszy ever. 28:08 - 28:12 Ludzie, którzy publikują książki o Rendelsham przeważnie usuwają to sześć, sześć, sześć, bo nie pasuje do przekazu. Traktują to jako błąd. 28:32 I zauważcie, że nie jest przypadkiem, że ja się zajmuje Rendelsham 30:38 - 30:45 Ja to odrzucam, bo uważam, że do prowokowania wojen nie trzeba obcych, wystarczy podejść do bramy i powiedzieć, że mówi bzdury i dostanę w ryj. 30:46 - 31:05 I dostanę w ryj, nie dlatego, że obcy swoimi paluchami prawda nas chcą. Tylko dlatego, że chce mi przypi* i tyle. Taka, taki mamy poziom. Ja, teorie te odrzucam, ponieważ ja opieram się na rzeczach, które ja mogę dotknąć i zweryfikować. I jeżeli Pan mówi o jakimś tam człowieku. No, drodzy Państwo. 31:08 - 31:18 Miał spotkanie z obcymi i to nie są fantasmagorie, że przyszła pani i ona czuje, że ją z kosmosu obcy do głowy wsadzają. Może jej wsadzają, może jej nie wsadzają. 32:14 Ja Braunowi, czy pau Cejrowskiemu tego nie wytłumaczę. 33:05 My znamy, my znamy Elona Muska. 33:31 Staram się tylko na to co mogę zweryfikować, wziąć do ręki. 33:55 Staram się chodzić bardzo po ziemi, bardzo po ziemi. 38:13 Myślicie, że to jest k* przypadek, że ja wpadam w paranoję, że mam kłopoty jakieś z głową? Nie. 40:02 - 40:07 Aha, tak, akurat. A tego te ch* nie zrobią. DEMASKATORZY, HEJTERZY, NIE DADZĄ RADY ZROBIĆ. 40:16 - 40:23 Paraliż, te głąby się przypalały tymi żelazkami, tam, tymi, suszarkami. No gunwo. Nie dadzą rady tego zrobić. 44:51 Przepraszam tak za szczerość robotniczo - chłopską. 46:08 Santi Devi https://www.youtube.com/watch?v=72UrYLX0lBA
@RB514: ale jaja, nie chciało mi się oglądać 50 minut tego "wykładu" więc kliknąłem w losowy moment a tam boss wyzywa od głąbów ( ͡°͜ʖ͡°) Niesamowicie uduchowiony człowiek, po prostu wzór... ale on jako wyjadacz medialny pewnie wie, że najwięcej ugrać można właśnie grając na emocjach i tworzeniu "wroga"- my Wiedzący i oni - głąby.
To jest pod skórą. Dlatego, że ja patrzyłem na jeden z tych znaków pod
Niesamowicie uduchowiony człowiek, po prostu wzór... ale on jako wyjadacz medialny pewnie wie, że najwięcej ugrać można właśnie grając na emocjach i tworzeniu "wroga"- my Wiedzący i oni - głąby. No i jako wielki pan może więcej. Dla nas maluczkich jest dobre wychowanie, on nie musi się dostosowywać, tym bardziej, że tylko przekazuje "wiedzę".
@RB514: Oto szczegółowa analiza psychologiczna tego materiału: 1. Mechanizmy poznawcze i tworzenie wierzeń Apofenia (Dostrzeganie wzorców): Główny prelegent (Robert Bernatowicz) łączy ze sobą zjawiska, które obiektywnie nie mają ze sobą związku (znaki na skórze, kręgi w zbożu, liczby 3-6-9, rok 2028, Tesla, Biblia). Z psychologicznego punktu widzenia jest to klasyczna apofenia – tendencja mózgu do nadawania znaczenia losowym lub niezwiązanym ze sobą bodźcom. Dla uczestników tworzy to spójny, zamknięty system wyjaśniający
@Usmiech_Niebios: Błąd konfirmacji (Confirmation Bias) - jak ktoś gdzieś napisał: U Bernarda efekt potwierdzenia jest przepotężny. Argumentacja opiera się niemal wyłącznie na świadectwach osobistych ("znałem kogoś", "pani zgłosiła", "mój syn mówił"). Nie zapominaj o tym, że Rybcew jako Johnny pisał, że za podawanie nazwisk miałby "proces za procesem", ze względu na RODO. Za ad.4 jesteś już u Rybcewa na czarnej liście.
@Usmiech_Niebios: Za zarzucanie mu myślenia zPiSkowego. Rybcew jest przeciwnikiem zPiSków, według niego nie istnieją, psują środowisko alternatywne, są jak rak itd.
12:13 Ja w Polsce udokumentowałem już 200 takich historii.
14:29 Na Słowacji mamy dwa przypadki. 16:49 To jest najważniejsza historia na tej planecie, ludzie.
16:54 Ich się nie da, nie da się zrobić. Bo ludzie próbowali. 18:58 - 19:03 zamiast opowiadać farmazony o jakiś tam o historiach z reinkarnacją, coś. Dlatego powinniśmy się zastanawiać, co to jest, o co tu do ch* chodzi.
21:27 - 21:45 Nie macie żadnego dowodu, że ktoś tam opowiada farmazony o czakrach, prawda. Że on to wie na pewno? Że wie, może nie wie. To musi być konkretna sprawa, którą można dotknąć. To są konkretne rzeczy. 22:30 Czy Państwo widzicie, że on ma trzy okręgi po sześć elementów.
23:44 - 23:48 Gunwo, żadna bestia. To, to jest dla naiwnych ćmoków, że tam będzie bestia.
23:50 - 24:02 Proszę Państwa, jak poczytacie apokalipsę to tam nie ma mowy o żadnym potworze, bestii, która będzie po prostu tam. Tylko tam jest mowa, że bestia wyjdzie z morza. Że w ocean, coś uderzy w ocean.
24:33 Ponieważ oni do Las Vegas przyjeżdżają z całych Stanów Zjednoczonych. 25:45 - 25:58 Taka pani co z Japonii nadaje. Hania Kazachari. I m.in. Hania Kazachari mówiła, że my jesteśmy teraz w takim dziwnym punkcie historii (..) tam się rozdzieli. RB: Skąd ona to wie? 26:24 - 26:32 Ja staram się moją drogą iść taką, żebym ja mógł po prostu coś dotknąć. te znaki ja mogę dotknąć, rozumiecie?
26:40 I ja nie mówię, że ja mam rację.
26:51 I teraz proszę Państwa, wisienka na torcie, powiem to po raz pierwszy ever. 28:08 - 28:12 Ludzie, którzy publikują książki o Rendelsham przeważnie usuwają to sześć, sześć, sześć, bo nie pasuje do przekazu. Traktują to jako błąd.
28:32 I zauważcie, że nie jest przypadkiem, że ja się zajmuje Rendelsham 30:38 - 30:45 Ja to odrzucam, bo uważam, że do prowokowania wojen nie trzeba obcych, wystarczy podejść do bramy i powiedzieć, że mówi bzdury i dostanę w ryj. 30:46 - 31:05 I dostanę w ryj, nie dlatego, że obcy swoimi paluchami prawda nas chcą. Tylko dlatego, że chce mi przypi* i tyle. Taka, taki mamy poziom. Ja, teorie te odrzucam, ponieważ ja opieram się na rzeczach, które ja mogę dotknąć i zweryfikować. I jeżeli Pan mówi o jakimś tam człowieku. No, drodzy Państwo. 31:08 - 31:18 Miał spotkanie z obcymi i to nie są fantasmagorie, że przyszła pani i ona czuje, że ją z kosmosu obcy do głowy wsadzają. Może jej wsadzają, może jej nie wsadzają. 32:14 Ja Braunowi, czy pau Cejrowskiemu tego nie wytłumaczę.
33:05 My znamy, my znamy Elona Muska.
33:31 Staram się tylko na to co mogę zweryfikować, wziąć do ręki.
33:55 Staram się chodzić bardzo po ziemi, bardzo po ziemi. 38:13 Myślicie, że to jest k* przypadek, że ja wpadam w paranoję, że mam kłopoty jakieś z głową? Nie.
40:02 - 40:07 Aha, tak, akurat. A tego te ch* nie zrobią. DEMASKATORZY, HEJTERZY, NIE DADZĄ RADY ZROBIĆ.
40:16 - 40:23 Paraliż, te głąby się przypalały tymi żelazkami, tam, tymi, suszarkami. No gunwo. Nie dadzą rady tego zrobić. 44:51 Przepraszam tak za szczerość robotniczo - chłopską.
46:08 Santi Devi https://www.youtube.com/watch?v=72UrYLX0lBA
1. Mechanizmy poznawcze i tworzenie wierzeń
Apofenia (Dostrzeganie wzorców): Główny prelegent (Robert Bernatowicz) łączy ze sobą zjawiska, które obiektywnie nie mają ze sobą związku (znaki na skórze, kręgi w zbożu, liczby 3-6-9, rok 2028, Tesla, Biblia). Z psychologicznego punktu widzenia jest to klasyczna apofenia – tendencja mózgu do nadawania znaczenia losowym lub niezwiązanym ze sobą bodźcom. Dla uczestników tworzy to spójny, zamknięty system wyjaśniający
Argumentacja opiera się niemal wyłącznie na świadectwach osobistych ("znałem kogoś", "pani zgłosiła", "mój syn mówił"). Nie zapominaj o tym, że Rybcew jako Johnny pisał, że za podawanie nazwisk miałby "proces za procesem", ze względu na RODO. Za ad.4 jesteś już u Rybcewa na czarnej liście.