Aktywne Wpisy

Polasz +763
Mirki i Mirabelki pijcie ze mną kompot!!
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
Właśnie urodził mi się drugi synek!!
Żonka zrobiła mi najlepszy prezent na #walentynki (。◕‿‿◕。)
#chwalesie
źródło: 1000017642
Pobierz
cezeter +163
Cześć Mireczki! 👋
Siedzę tu z Wami od 15 lat. Zamiast tylko scrollować, postanowiłem po godzinach stworzyć coś swojego.
Rok temu poszedłem na siłke pierwszy raz od 39 lat, wkręciłem się i zrzuciłem 19 kg #chwalesie
Wkurzało
Siedzę tu z Wami od 15 lat. Zamiast tylko scrollować, postanowiłem po godzinach stworzyć coś swojego.
Rok temu poszedłem na siłke pierwszy raz od 39 lat, wkręciłem się i zrzuciłem 19 kg #chwalesie
Wkurzało
źródło: Gemini_Generated_Image_7ejx487ejx487ejx
Pobierz

poczytajcie sobie to:
https://gist.github.com/Richard-Weiss/efe157692991535403bd7e7fb20b6695
sekcja claude wellbeing jest ciekawa
Claude jest ogólnie tak wytrenowany, żeby maksymalnie pomagać ludziom i być dla nich życzliwy więc czasami nawet żeby cię nie obrazić to ci zaproponuje gorsze rozwiązanie bo wie, że to mu zasegurowałeś. Badałem jednak granice moralne tego modelu i nawet nie chce udzielać porad psychologicznych więc no granica jest silna.
Grok to bardziej taki ekstremalny autysta który mówi to co myśli (jak Elon Musk)
Znowu chatgpt to manipulant, nawija ci bzdury często tylko dlatego żebyś poczuł się dobrze i siedział dłużej przy modelu. Moje używanie chatagpt sprowadza się tylko do prostych technicznych rzeczy obecnie. Do robienia researchu perplexity jest lepsze nawet jeśli akurat wybrałeś by bazował na chaciegpt.
Jak zwykle AI - samo w sobie złe nie jest, ale wszystko zależy od tego jacy ludzie siedzą za tym modelem i jakie mają wartości.
Może pora odrzucić strach? Bo mamy do czynienia z czymś absurdalnie fascynującym co przekracza wszystkie wyobrażenia. Nigdy bym nie pomyśl że dożyje takich czasów. To jest j----a abstrakcja i geniusz człowieka że coś takiego w ogóle powstało. Nawet jeśli to tylko chiński pokój czy generator tokenów - na tym etapie to już nie ma znaczenia. Puszka pandory została otworzona.
źródło: 1770987580556159
PobierzAI jest swietne w pisaniu kodu to fakt, ale to jest pod spodem maszynka do przewidywania kolejnego slowa na podstawie algebry, a nie android z emocjami