Wpis z mikrobloga

Genie jednak nie zrobi mi GTA 7?

@bar125: nie zrobi, ale zarobi. Przykładowo nakupowali PUTów na te gejmingowe firmy, potem wypuścili Genie z butelki. Ceny spadły, mogli sprzedać opcje, a potem załadować się w akcje albo lewarowane ETF
  • Odpowiedz
@bar125: Chciałem wejść w TTWO, ale nie klei mi się narracja, klient jest tak wkręcony w manię tej gry że choćby ułamek byłby zły i rating spadnie to już nie ten sam sentyment przy 2013r gdzie miało to być niespodzianką, teraz to kupienie wizji idealnego produktu, a te korpo podobno poszło ostro w woke klimat, nawet przy cofce wyżej nie wszedłbym w tego ziemniaczka. Do tego główni reżyserzy i producenci
  • Odpowiedz
@Glupiii: oni nie mają zamiaru zarabiać z samego tytułu tam idzie 2B zielonych, tam głównie będą kręcili lody na multiservice, pytanie czy to się przyjmie? Gra pod względem mechaniki łudząco wygląda na RDR2 gdzie system online nie żyje, w gta 5 serwery są już dobrze opracowane ale po jakim czasie to się stało? To będzie b----l jeden wielki, nie mówię że im nie wypali ale jest dużo „ale” wielokrotność budżetu
  • Odpowiedz
@Glupiii:

ludzie kupia gowno z naklejka gta, bez znaczenia czy to bedzie zla czy dobra gra, prawdopodbnie bedzie najwiekszym hitem sprzedazowym w historii

kupią i razy 5 jak im się tę naklejkę na inne g---o przeklei ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@ToJaRadek: sorry za ai ale nie chce mi się samemu
GTA Online nie posiada tradycyjnych dedykowanych serwerów, ponieważ wykorzystuje model peer-to-peer (P2P) [1].
Oto główne powody, dlaczego Rockstar zdecydował się na takie rozwiązanie:
Model Peer-to-Peer (P2P): W GTA Online gracze łączą się bezpośrednio ze sobą, a nie z jednym centralnym serwerem Rockstar [1]. Jeden z graczy w sesji często pełni rolę "hosta", który zarządza ruchem między innymi graczami.

dlatego tyle
  • Odpowiedz
@piratestorm Chodziło mi o rozgrywkę pomiędzy graczami jako multiplayer, nie wchodząc w szczegóły budowy tego systemu który opisałem jako że mają serwery, nie wiem jak to wygląda na FiveM nie znam szczegółów, chodzi mi o bazę do rozgrywki, pamiętam że na premierze Online do GTA5 nie było zbytnio co tam robić, teraz jak wchodzisz to nie wiesz co jest co, sama zawartość na starcie może nie być wystarczająca dla przyzwyczajenia gracza
  • Odpowiedz