Wpis z mikrobloga

#laptop #laptopy #skladaniekomputerow #komputery #kiciochpyta

Proszę Państwa, czy poleci mi ktoś jakąś stronę, na której mogę podobierać sobie komponenty, które mi pasują i na podstawie tych danych strona podpowie mi jakiś konkretny model? Albo w ogóle czy jest coś takiego jak do PC-tów że mogę zamówić sobie oddzielne części i sam złożyć nowego kompa?

Zaznaczam, że chodzi mi o laptopa, bo do stacjonarek to już takie strony widziałem, z resztą nieraz korzystałem.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BenAffleck: Konfigurator komputronik ma sensowny, możesz sobie złożyć tam sprzęt, albo po prostu podaj jaki masz budżet, złoży się kompa a ty już tylko dodasz odpowiednie części do koszyka :)
  • Odpowiedz
@Tizukk: budżet jeszcze nie jest pewny, ale pewnie nie przekraczający 3k zł, bo niby droższe solidniejsze, ale z drugiej strony strach, że jak fizycznie go popsuje (rozwalę ekran itd.) to nie będzie czego/za co naprawiać
  • Odpowiedz
@BenAffleck: OK teraz spojrzałem że lapka chcesz zmontować a nie stację :) tutaj nie pomoge, nigdy się w to nie bawiłem, starczały mi gotowe zestawy, mam wrażenie że w przypadku lapków skłądany na zamówienie będzie droższy niż można za takie pieniądze po prostu kupić z masowej produkcji :) Za 3k zł można już fajny sprzęt wybrać sobie, jakie masz wymagania co do procka/grafiki i inne, może wybierze się coś fajnego
  • Odpowiedz
@Tizukk: przygotowuję się, żeby mieć już solidnego laptoka na studia i żebym nie musiał kupować nowego przez najbliższe 5 lat :P możliwe że przedział cenowy będzie wyższy, bo planuję sprzedać dużo swoich rzeczy i zarobić na saksach. Min. któryś z i7 lub A10, jakaś sensowna grafika, wyświetlacz większy niż 16", żeby był przynajmniej 128GB dysk SSD na system i programy, i drugi już magnetyczny, choćby 300GB. RAM taki, żebym mógł
  • Odpowiedz