Wpis z mikrobloga

#krakow #sct

https://krknews.pl/strefa-czystego-transportu-to-lepsze-powietrze-i-zdrowsze-zycie/

Jaki cudowny artykuł. Wystarczy przeczytać sam pogrubiony tekst xD

Zwiększone ryzyko alergii i astmy, a także rosnące ryzyko zgonu z powodu zapalenia płuc lub oskrzeli – za to odpowiada dwutlenek azotu w powietrzu. Strefa Czystego Transportu ma sprawić, że stężenie tego niebezpiecznego związku chemicznego spadnie w Krakowie do poziomów bezpiecznych dla zdrowia.

Alarmujące wyniki badań

Strefa Czystego Transportu receptą na zdrowie

Zniknęły kopcące piece, czas na pozbycie się kopcących aut
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@MakeLifeGreatAgain: no piecy się pozbyli ale dalej nas piece duszą xd. Skoro chcą się pozbyć kopcących aut to czemu ja swoim euro 0 mogę sobie bez przeszkód mykac po mieście jako mieszkaniec? Gdzie tu sens i gdzie tu logika? No tak zapomniałem jako mieszkaniec spełniam normę euro 2137 a nie 0
Lardor - @MakeLifeGreatAgain: no piecy się pozbyli ale dalej nas piece duszą xd. Skor...

źródło: 1000081754

Pobierz
  • Odpowiedz
@MakeLifeGreatAgain a dlaczego tylko przyjezdni muszą się stosować? Skoro zależy głównie mieszkańcom na czystym powietrzu to przede wszystkim obostrzenia powinny dotyczyć mieszkańców.

Duża część mieszkańców nie ma problemu z SCT bo ich to po prostu nie dotyczy. Tak samo jak kobiety są za tym, aby przywrócić służbę wojskową dla mężczyzn.
  • Odpowiedz
Skoro chcą się pozbyć kopcących aut

@Lardor: Lepiej czekaj jak będziesz autobus prowadził i zostaniesz obywatelsko zatrzymany za zatruwanie powietrza xD

a dlaczego tylko przyjezdni muszą się stosować?

@DEMONzSZAFY: pewnie dlatego że mieszkańcy do swoich rur wydechowych są przyzwyczajeni
  • Odpowiedz
a dlaczego tylko przyjezdni muszą się stosować?

@DEMONzSZAFY: bo by mieszkańcy uwali SCT w sądzie, a tak to połowa mieszkańców jest teraz zadowolona
  • Odpowiedz