Wpis z mikrobloga

@Konrad2114: Mój obecny problem, muszę zrobić porządek z łącznie ze 100k plików nazbieranych przez całe życie, są dla mnie mega ważne, ale są już jednym wielkim śmietnikiem. Jak se liczę ile to zajmie to nigdy tego nie zrobię
  • Odpowiedz
@Konrad2114: skąd ja to znam - 5 chmur, kilka dysków w szufladzie: zdjęcia, filmy i backupy z kilkunastu urządzeń, które się przewinęły przez moje ręce. Czekam, aż podepną światłowód i dopłacę do łącza symetrycznego bo inaczej to będą tygodnie pobierania, porządkowania i wysyłania. No i żona suszy głowę, że te najładniejsze zdjęcia to przydało by się zrobić w wersji papierowej i pierd..ć na ściany w całej chałupie albo zapełnić te
  • Odpowiedz
Jak se liczę ile to zajmie to nigdy tego nie zrobię

@rsrvo618: dlatego trzeba siąść i zacząć, ustalić metodę i działać. Nikt nie każe ci tego robić w jeden dzień. Dla mnie najważniejsze są zdjęcia, mam posegregowane na miesiące gdzieś od 2004 roku, wrzucone na 2 osobne dyski. Też trochę trwało zebranie tego, ale nie robiłem wszystkiego naraz.
  • Odpowiedz
@rsrvo618: Ja się kiedyś na spokojnie zabrałem za przeglądanie. Najpierw zrzuciłem wszystko na kompa i co jakiś czas zbierałem zdjęcia w katalogi wg wydarzenia. Potem przeglądałem i co się nie nadawało to do śmieci. Matko bosko 1/3 poszła w śmieć i miejsca się zwolniło od cholery.
  • Odpowiedz