@bleki: Jeden kilowat mocy, coś koło tego. Wg kalkulatora jakiś 1% zysku to koszt prądu i piecyk na zimę w gratisie jak zauważyłeś :D W ogóle jakbym miał taki sprzęt to bym jakiejś serwerowni zapłacił w lecie za opiekowanie się tym, i tak kilka procent zysku tylko by to kosztowało. Kilka miesięcy tym kopać, a później jakoś to dalej inwestować lub ewentualnie sprzedać maszynkę za połowę ceny i wymienić na
@indywidualny: nie jest tak kolorowo, pamiętaj o tym ze lada miesiąc wejdzie na rynek 3 tysiące tytanow każdy po 300mh/s razem 900gh/s przy aktualnej mocy litecoina około 350gh/s, trudność kopania poleci kilkukrotnie w górę
@bakoq3: @maniakbitcoin: Zdaję sobie sprawę, więc to jest hipotetyczne rozwiązanie na teraz "natychmiast". Szybki zwrot póki się to opłaca i trochę wygenerować wirtualnej kasiory i coś z nią robić. Trudność skoczy niewyobrażalnie, ale jeszcze jest kilkanaście tygodni, może kilka miesięcy na inwestowanie w ASIC. Podobnie jak było z GPU, kilka miesięcy chłopacy pokopali, a teraz pozbywają się kart póki mogą coś za nie dostać. Nie idziesz do przodu
@indywidualny: @maniakbitcoin: IMHO lepiej załadować się w samego litecoina niż kupować koparki, cena powinna poszybować znacząco w górę po wejściu tych maszynek na rynek.
@bakoq3: Myślę, że najlepiej to generalnie w samego Bitcoina. Powoli nawet PayPal się przymierza do płatności w ten sposób o ile prawdę przeczytałem. To musi skoczyć. Najlepiej to chyba w jedno i drugie po połowie.
@indywidualny: litecoin jest mocno niedowartościowany w tym momencie, łatwiej będzie mu skoczyć z pułapu 10$ na 50$usd niż bitcoinowi z 600 na 3000$, chociaż kto tam tak naprawdę wie :P
Mirki #pytanie ktoś mi ukradł koło od roweru, tak jedno koło nie wiem co ten s-------n zrobi z jednym kołem ale oby mu ręce zgniły, myślicie że jest sens w ogóle zgłaszać to na policję ? #rower
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link