Wpis z mikrobloga

• 0
@deniol: a to możliwe, zazwyczaj castingi dzielą się na szukanie ze zgłoszeń i szukanie z bazy kontaktów, może jakiś medialny ksiądz był w takiej bazie i się zgodził wziąć udział jak mu zaoferowali.
  • Odpowiedz
@Mag_999999: @deniol nawet jakby jakiś ksiądz katolicki prywatnie chciał to zgodę na udział musi wyrazić biskup, takie są wewnętrzne zasady Kościoła, dotyczy to każdego występu medialnego, a ciężko mi uwierzyć by biskup wyraził zgodę na udział w programie, który raz jest produkowany przez TVN,.gdzie hierarchowie są cięci na tą stację, dwa w tym programie ksiądz będzie zmuszony kłamać i jak by to wyglądało ksiądz który publicznie i celowo kłamie?
  • Odpowiedz
@galicjanin: może ksiądz prawosławny? Bo chyba taki może mieć nawet żonę, więc nie wiem jak patrzy się na takie sprawy, jak udziały medialne czy coś.
  • Odpowiedz
@deniol: @Mag_999999 anglikanizm to liberalny odłam chrześcijaństwa, tam pastorzy są dużo bardziej niezależni, akurat takie samowolki są bardzo surowo karane w Kościele, możesz ściągać z ludzi ostatni hajs, mieć dzieci na boku, nawet za bardzo lubić cudze dzieci, ale zlewać to co każe biskup jest niewybaczalne. Prawosławie nie wydaje mi się. W ogóle żadna wspólnota chrześcijańska nie pasuje do programu, w którym trzeba kłamać, ale jeśli miałbym stawiać to
  • Odpowiedz