Wpis z mikrobloga

#apple #macbook #macbookpro

839zł za 3 metry ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

ciekawe czy tym kablem mógłbym mieć 10-bit RGB i 120Hz, aktualnie muszę zmniejszać odświeżanie do 100Hz aby mieć 10-bit. Za swój kabelek USB-C - USB-C do monitora też zapłaciłem dużo ale chyba wciąż za mało. ( ͠° °)
helghast - #apple #macbook #macbookpro 

839zł za 3 metry ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚

cieka...

źródło: SCR-20260111-dxnn

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@helghast bardzo drogo, ale też trzeba traktować inaczej traktować taki przewód-kombajn niz p---------i z samym prądem 60W, gdzie jedyna część wspólna to to że to końcówka USB-c
  • Odpowiedz
  • 0
@Shashek: prawda, liczba rodzajów kabli USB-C i ich opcji jest ogromna, sam się o tym przekonałem jak chciałem kablem do ładowania podłączyć monitor ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@helghast kolega chyba dopiero zajrzał na ceny  ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tam wszystko jest „przepłacone” ¯\(ツ)/¯ Zobacz sobie ceny etui, po 200zł a na aliexpress po 10zł przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@helghast: @game_changer o ile w tym Thunderbolt jest trochę technologii (i to całkiem sporo), to kable audio to tylko... miedziany drut i miedziana/pozłacana końcówka i tyle (co nie znaczy że ceny są uzasadnione u apple - są znacznie przesadzone). Za najdroższe takie interkonekty do sprzętu audio zapłaciłem w życiu coś koło stówy i uważam że i tak było dużo
Atreyu - @helghast: @game_changer o ile w tym Thunderbolt jest trochę technologii (i ...

źródło: 48059-93877-The-Most-Expensive-Cable-_-Teardown-of-Apple-Thunderbolt-4-Pro-Cable-(18-m)-4-56-screenshot-xl

Pobierz
  • Odpowiedz