Aktywne Wpisy

Teuvo +93

ziemniac +16
Kitku był u nowego weta wczoraj. Dostał nowe tabletki, maść. Wet pochwalił moje starania o zadbanie tej jego rany. Te plastry aqua-gel to już nie ma ich, wykupiłem z aptek w połowie Torunia.
Jutro ruszam szukać następnych. Dał mi receptę na następne leki. Na szczęście nie były bardzo drogie. Za 3 tygodnie kontrola. Jak się nie poprawi, to będzie operacja wycięcia chorej skóry. Ale trzeba być dobrej myśli.
#kotbombi #
Jutro ruszam szukać następnych. Dał mi receptę na następne leki. Na szczęście nie były bardzo drogie. Za 3 tygodnie kontrola. Jak się nie poprawi, to będzie operacja wycięcia chorej skóry. Ale trzeba być dobrej myśli.
#kotbombi #
źródło: 1000009011
Pobierz

źródło: 1000028471
Pobierz@mvmxks: wyciąganie butelek z żółtych worków to nie sprzątanie. Tymczasem cały kraj zawalony małpkami.
Niektórym to nieźle wyprali mózgi.
@RobinSchudl: w kraju w którym większość pojemników jest pod kluczem/monitorowane?
@RobinSchudl: to akurat jest problem alkoholowy, którego rozwiązania jestem zdecydowanym zwolennikiem
@Loloman: i jak myślisz co się później z tymi śmieciami dzieje?
- Gwarancja na 5 lat na wszystko, w przypadku AGD/Elektroniki obowiązkowa łatwonaprawialność i części zapasowe.
- 7 lat gwaranacji na auta, łątwość naprawy i odejście od kodowania/parowania części tylko przez ASO
- PSZOK który przyjmie prawie wszystko od osób prywatnych, kto to widział by np pszok nie przyjął styropianu czy azbestu jak zrobiłeś porządki na strychu ?
- zamknięcie kopalni i budowa atomu
@mvmxks: No tyle że małpki nie są objęte systemem kaucyjnym xd I ustawodawcy argumentowali to podobnie jak przeciwnicy całego systemu kaucyjnego, tylko ze wobec tej jednej branży, sprawdź sobie - że wystarcza edukacja. Dla menela który musi walnąć małpkę z rana wystarczy edukacja, dla dzeciaka z butelką soku trzeba mieć bat nad jego łbem. Rząd jak dla mnie taką argumentacją przyznaje się do tego
@Loloman: to nie do końca tak działa, większości polimerów nie da się recyklingować w nieskończoność.
@Szalom: nie są (a szkoda), chodziło mi o butelki zwrotne po piwie.
Ciekaw jestem motywacji tego postępowania. Czy może, aby czasem operator systemu komuś nie wydał 1zl za dużo za butelki, na które kaucji nie naliczono? Druga sprawa to porządek. Niektóre osiedla mają ogólnodostępne pojemniki na plastiki. No i mogłoby dojść do sytuacji, że zulernia wyciągalaby te plastiki, aby zarobić przy okazji robiąc niezły kipisz
W zamian wywóz raz na rok i cena plus 1000% by chronić planetę! Doszliśmy do absurdu. 1000 mld wydane w europie na poprawę ekologii da tyle same dla planety co wydanie pewnie 10 mln w indiach na
Już teraz system zbierania odpadów to parodia bo muszę sortować śmieci na 5 frakcji xD Szkło, plastiki/metal, papier, bio, zmieszane.
@Loloman: wystarczy znać parę symboli:
https://biss.com.pl/znaki-recyklingu-symbole-na-opakowaniach/
@Eternit_z_azbestu: tak, tu się zgodzę.