Aktywne Wpisy

TrybObserwacji +19
Polubiło mnie na #tinder 6650 typów, przyjrzałam mniej więcej nie ma praktycznie nikogo kto mi sie podoba XD

SilesianPill +58
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: 1000028471
Pobierz@mvmxks: wyciąganie butelek z żółtych worków to nie sprzątanie. Tymczasem cały kraj zawalony małpkami.
Niektórym to nieźle wyprali mózgi.
@Loloman: i jak myślisz co się później z tymi śmieciami dzieje?
- Gwarancja na 5 lat na wszystko, w przypadku AGD/Elektroniki obowiązkowa łatwonaprawialność i części zapasowe.
- 7 lat gwaranacji na auta, łątwość naprawy i odejście od kodowania/parowania części tylko przez ASO
- PSZOK który przyjmie prawie wszystko od osób prywatnych, kto to widział by np pszok nie przyjął styropianu czy azbestu jak zrobiłeś porządki na strychu ?
- zamknięcie kopalni i budowa atomu
@Loloman: to nie do końca tak działa, większości polimerów nie da się recyklingować w nieskończoność.
@Szalom: nie są (a szkoda), chodziło mi o butelki zwrotne po piwie.
Ciekaw jestem motywacji tego postępowania. Czy może, aby czasem operator systemu komuś nie wydał 1zl za dużo za butelki, na które kaucji nie naliczono? Druga sprawa to porządek. Niektóre osiedla mają ogólnodostępne pojemniki na plastiki. No i mogłoby dojść do sytuacji, że zulernia wyciągalaby te plastiki, aby zarobić przy okazji robiąc niezły kipisz
W zamian wywóz raz na rok i cena plus 1000% by chronić planetę! Doszliśmy do absurdu. 1000 mld wydane w europie na poprawę ekologii da tyle same dla planety co wydanie pewnie 10 mln w indiach na
Już teraz system zbierania odpadów to parodia bo muszę sortować śmieci na 5 frakcji xD Szkło, plastiki/metal, papier, bio, zmieszane.
@Loloman: wystarczy znać parę symboli:
https://biss.com.pl/znaki-recyklingu-symbole-na-opakowaniach/
@Eternit_z_azbestu: tak, tu się zgodzę.