Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego kobiety podróżują więcej niż mężczyźni?
Jak to jest że #rozowepaski tyle podróżują a chłopy prawie nic? Przecież to najlepszy sposób na poznawanie nowych ludzi i ogólnie nowe doświadczenia, być może nawet zmiana postrzegania życia. Sporo jest nawet solo podróżniczek to zastnawiam się co w tym czasie robią chłopy? Bo wychodzi na to że grają na kompie? Bo mnie to dziwi narzekanie na #samotnosc a w sumie co innego jest do roboty w życiu jak z niego korzystać? Wiadomo z umiarem ale izolować się w domu też trzeba z umiarem bo to bez sensu gnić w robocie albo w domu na zmianę.

#podroze #podrozowanie #niebieskiepaski #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: chuopy oszczędzają pieniądze na przyszłość, baba jak ma to wyda między innymi na podróże, bo z tyłu głowy ma że dom i utrzymanie i tak przyszły facet jej zapewni
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to chyba bardziej kwestia osoby niż płci. Jak sobie szukam wśród znajomych osób, które dużo podróżują, to od razu wpadło mi na myśl trzech chłopaków i dwie dziewczyny. Jestem kobietą, a jednak podróżuję raz, czasem dwa razy w roku a czasem w ogóle i to nie są jakieś objazdy po Południowej Ameryce, raczej zwykły wypad na tydzień do jakiegoś konkretnego miejsca z ewentualnymi krótkimi wycieczkami po okolicy. Może to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to mnie to bardziej zastanawia w drugą stronę. co takiego fajnego jest w j-----u się kilkanaście godzin flixbusem przez pół Europy, albo loty na jakieś lotnisko na zadupiu, bo tanio, tylko po to, by generalnie z 3-dniowego "weekendowego tripa", 2 dni spędzić w podróży, a ten jeden dzień to może zjedzenie czegoś na mieście, kilka fotek i walenie sobie konia, że się jest takim wielkim hehehe podróżnikiem. równie dobrze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Ja spróbuję pomóż:
Kobiety podróżują bo tak widziały na insta. Niedawno czytałem analizę o "single female travel" porażce gdzie dokładnie było opisane, że jednak większość była tym niezadowolona.
I nie wmawiaj mi, że interesuje Cię kultura, historia i itd bo tak ma tylko Makłowicz, który jednak kobietą nie jest.

Faceci mają hobby, kobiety niestety jednak go nie mają (statystycznie i z życia) więc próbują tą pustkę wypełnić bezsensownymi podróżami i klikaniem
  • Odpowiedz
@olszus: A skąd ty możesz wiedzieć, jakie pobudki stoją za cudzymi podróżami? W ogóle twój komentarz to takie: moje podróże są lepsze niż twoje. Kobiety to jeżdżą dla fotek na insta (guess what, nie każda wrzuca zdjęcia do neta) i ich podróże są puste, u ciebie i twojej różowej to metafizyka ( ͡º ͜ʖ͡º) Z tym hobby to też jakaś bujda, wiele kobiet zajmuje się
  • Odpowiedz
@LeVentLeCri: Co do hobby to nie bujda ale takie są statystyki i taki jest rynek. Mogę podać setki różnych hobby w których kobiet ze świecą szukać albo są tam żeby streamować gołą dupę. W drugą stronę jest szydełkowanie i robienie na drutach, bardzo modne przez social media.

Co do podróży to jest podobnie, insta fotki i trendy to domena kobiet. Nawet sam Instagram powstał bo kobieta chciała filtry i zdjęcia z
  • Odpowiedz