Wpis z mikrobloga

Czemu jesz KFC/McDonald's?

• Bo mi smakuje. 42.5% (54)
  • Mam po trasie, nic innego nie ma. 15.0% (19)
  • Mam blisko domu. 3.9% (5)
  • Bo jest tanio. 8.7% (11)
  • Z przyzwyczajenia bo kiedyś było tanio i dobrze. 5.5% (7)
  • Nie jem tego gówna 24.4% (31)

Oddanych głosów: 127

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@beer_man: wszystkiego po trochu, mam po drodze i blisko domu, szybko dostanę zamówienie, są małe porcje co mi akurat pasuje, jest tanio (w stosunku do zamawiania bo często są mwz, porcje są specjalnie duże aby wydać więcej, a z kuponami jest jeszcze taniej), no i smakowo jest znośnie, nie mogę na to narzekać, no i godziny otwarcia też robią robotę, są nawet i całodobowe lokale

ofc dalej jest to mały
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: Obczaj sobie pasibusa jak masz gdzieś w zasięgu (ma fajne promki, a jakość zdecydowanie lepsza) + jak masz allegro smart to rok darmowych dostaw z wolt i nic więcej do szczęścia nie trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vadzior: No z tym "tanio" to bym polemizowal :DD (ale nie wiem co to "mwz" bo ja boomer :P)

Natomiast mam calkiem niedaleko, dlugo otwarte, mi smakuje. I tez raczej okazjonalnie a nie ze codziennie jestem.
  • Odpowiedz
@gorzki99: dla mnie taki bigmac + fryty za 17zł to jest tanio, to oferta z kuponów, tych papierowych co są teraz, ważne do końca lutego, kod jest uniwersalny także można korzystać do woli, a to tylko jeden losowy przykładowy kupon, akurat wczoraj brałem go
a jak z piciem to super combo, 2 dychy? (chyba), ponad 1k kcal z tego uzbierasz
ale tak jak pisałem, traktuje to jako przekąską, a do
  • Odpowiedz
@Vadzior: papierowych kuponow to juz dawno nie widzialem.

Ja ogolnie to jem raczej jeden posilek dziennie. Czy to raz w restauracji po robocie, czy raz w robocie jakiegos slimaka czy niedzwiedzia, czy to jakis sloiki. Nie wybrzydzam i nie licze kalorii.

Jak stwierdze ze bym se maka zjadl to ide. No i wtedy zazwyczaj double wiesmak + (jak jest sezon) to jakis drwal. Jak sezonu nie ma to cos innego.
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: Ja rozumiem, ale już nawet nie o cenę mi chodzi bo faktycznie z kuponami może być nawet "opłacalnie" tylko mam wrażenie (i nie tylko ja), że od jakichś kilku lat to zwyczajnie nie ma smaku, ja się czuję jakbym jadł karton i tyle - to w mcd, a w kurakach też spadła jakość na ryj bo grinder czy whooper też są oszukane i mało kuraka. Ale pewnie od lokalu
  • Odpowiedz
@gorzki99: Papierowe są raz do roku, właśnie teraz od początku stycznia wystartowały
Ale w aplikacji też są.
No każdy inaczej jada, ja lubię małe porcje ale 4-5x dziennie, też nie liczę kcal ale nie sądzę, ze przekraczam 1k kcal w posiłku. Takich porcji w maku nigdy nie biorę, dla mnie nawet frytki w tych kuponach to kłopot, bo i nie lubię i pchają to na siłę. No i wybierasz pozycje
  • Odpowiedz
@beer_man: imo mak smakuje jak zawsze, po prostu dorosły Ci kubki smakowe xD ja jem i się nie zastanawiam, a jest dla mnie zjadliwe, ofc mam jakieś swoje preferencje co wole bardziej, a co mniej
nie ma co porównywać burgera z maka, do burgera z knajpy, to dwa zupełnie inne koncepty, wybierając maka stawiam na szybkość, małą i wygodną porcję, a czasem jak np. wczoraj na otwarty lokal w nocy
  • Odpowiedz
No i wybierasz pozycje na które nie ma kuponów także lecisz na bogato xd

@Vadzior: Mam aplikacje i caly czas "kumuluje" punkty. Na pewno kiedys je wydam :P

Problem polega na tym ze w tych kuponowych caly czas wciskaja "chicken" - a kurczak to nie jest moje ulubione danie. Trafic takiego co by mi odpowiadal ilosciowo, i byl bez kurczaka, to poki co problem (no ale ja sie caly czas ucze :PP)

No
  • Odpowiedz