Wpis z mikrobloga

@zrzed: Musisz usunąć komin, bo ministerstwo ds. CO2 by nakazało rozbiórkę, żeby nie truć planety ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@zrzed fajne urojenia.
Wiem, że segregacja śmieci jest zła a panele są jeszcze gorsze (w szczególności rozliczenie na starych zasadach)

Ja tam dziele śmieci na te do palenia w dzien i w nocy, a prąd to celowo zużywam na maksa, aby sąsiedzi wiedzieli, że mnie stac.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lipathor: nie rozumiesz że tu nie chodzi o kase faktycznie wbrew chciwemu narodowi
ale WYTRESOWANIE Mirków i Mirabelek, zwłaszcza tych wielkomiejskich

tak aby największą głupotę nie kwestionowali, zamiast np dawać te kaucyjne buteleczki sprzed domu i to rozliczyć na miejscu (co nie jest trudne w XXI i kosztowne), żeby TYLKO ich nie gromadzili (bo wtedy inna firma to przejmie)

tylko cyk na zakupy za każdym razem oddawali grzecznie do nieczynnych automacików, a najbliższy
  • Odpowiedz
@zrzed: Jak to jest że w takich krajach jak Niemcy, Finlandia, Szwecja, Dania, Norwegia, Holandia, Estonia, Litwa, Łotwa, Słowacja, Chorwacja, Malta, Irlandia i Rumunia może działać system kaucyjny, a w Polsce nie? Polacy za głupi są? Za leniwi?
  • Odpowiedz
  • 0
@Lipathor: nie mamy oligarchię rynek jest w ręku paru cwaniaków i robią co chca producentów tych butelek jest kilka

zobacz na browary które znalazły obejście tego systemu i co im zrobisz

u nas najlpesze wyjście do odbiór z domów, przez posredników lub samorząd ale co
  • Odpowiedz