Wpis z mikrobloga

@NaczelnyAgnostyk: ja to kiedyś na takich szlugach zarabiałem, to ja wiem jak to robić w dużych ilościach maszynką ręczną akurat, bo ja dużo sprzedawałem, jeszcze tytoń kupowałem wtedy od Białorusinów na bazarze, co z kominów wyciągali jego, po 60zł za kilogram, no i też na plastikowej najtańszej maszynce bo to nie potrzeba sprzętu lecz talentu
z fartem
  • Odpowiedz
@kuroszczur: Ale chlew. Że też ludzie się w takich warunkach i z takimi starymi wychowywali.

Edit. Ja pamiętam jeszcze jak byłem w szkole średniej i chciałem od jednego typa z zawodówki kupić części do motoru, to mi chłop zdjęcia pokazywał i nagle dalej w galerii było zdjęcie dosłownie dziury w ścianie, ale w takiej ścianie jak w tych amerykańskich „kartonowych domach”. Ja myślałem, że typ może zrobił dziure w szopie,
  • Odpowiedz
@NaczelnyAgnostyk: za małolata wujek nauczył mnie kręcić szlugi bez filtra na takiej małej maszynce do bletek, tak mi się to spodobało, że normalnie uruchomiłem produkcję na pełną skalę. W pierwsze dni nawalałem tyle tytoniu do jednej fajki, że jak szedł do sklepu z odpaloną fajką to wracał z tą samą odpaloną xD dosłownie gwoździe tworzyłem
  • Odpowiedz
@Hissis: znajomego matka tak nabijała siedząc i oglądając TV. Kilkanaście paczek dziennie. Swego czasu nawet szło to na sprzedaż... No, ale sama cena mówiła dużo o jakości tytoniu. Nie pamiętam teraz dokładnie kwoty, ale było to coś w okolicy 25-33% ceny najtańszych papierosów. Ogólnie kobieta robiła dla siebie na zapas, a sprzedaż tylko po znajomości i to dosłownie jedna paczka, a nie jakieś większe ilości...

Da się jeszcze kupić tani
  • Odpowiedz
  • 0
@ragnarok-asgartus: no ja bym nie powiedział, że to gorszy jakościowo tytoń jakiś jest, tak samo jak nie powiedziałbym, że p-------y kupione na ukrainie za 8zł są gorsze od tych kupionych w niemczech za 50zł, bo to ten sam tytoń jest wariacie, kwestia akcyz, podatków i innych haraczy bandyckich.
z fartem
  • Odpowiedz
@Hissis: jak paliłem to jednak Virginia Gold czy Barley mocno się różniły. Same p-------y to niezależnie od kraju smakują praktycznie tak samo. No chyba, że to ruskie LM z angielskimi napisami na opakowaniu ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz