Wpis z mikrobloga

no ale jedzie z mgielnymi i aż tak cie to razi?

@new-object: przecież one działają jak długie- świecą nie pod kątem na drogę, tylko na wprost. Długie cię nie rażą?
  • Odpowiedz
@MarX7: Najlepiej jechać za takim na długich i przeciwmgłowych przednich naraz, gasić tylko jak coś jedzie z naprzeciwka. Do pusteego łba nie trafi ale p-------a.
  • Odpowiedz
@murdoc: zrobisz kiedyś prawo jazdy to zobaczysz jak jasno świeci światło przeciwmgielne. Na razie rozumiem tylko świat przez przyciemniane szyby tylnej kanapy tatowego auta prawda?
  • Odpowiedz
@new-object: przecież one działają jak długie- świecą nie pod kątem na drogę, tylko na wprost. Długie cię nie rażą?

Żyje w kraju, gdzie taki Fiat Ducato przechodzi przeglądy i homologację. Nic a nic mnie to nie razi, bo za słabe światło by raziło. Zawsze można zrobić sobie dystans niż siedzieć na pupie.

Gorsze są elektryki i hybrydy, bo za ch... nie wiesz, kiedy to ustrojstwo hamuje. Bo nie daje sygnałów
  • Odpowiedz
@murdoc generalnie to też mnie to rozwala, tylne ani przednie przeciwmgielne(nie dają jak długie więc prosimy nie p-------ć głupot) nie oślepiają. Sam sporo jeżdżę i w ostatnich dniach takich asów jest multum ale jakoś to mnie nie boli
  • Odpowiedz
@MarX7: Lepiej jeździć na przeciwmgłowych, niż się r------ć, albo żeby ktoś w Ciebie wjechał. Dzisiaj na autostradzie A4 był wypadek. Ciekawe, czy przeciwmgłowe były grane.
  • Odpowiedz
@twoj-stary-to-jp2: Ale nie takie, że tir/autobus r-------y i cała droga zablokowana na pół dnia. Poza tym, jakby więcej ludzi używało mózgu, to może nie byłoby codziennie tam wypadków.
  • Odpowiedz
@murdoc no ja 11 ogólnie ale jeżdżę też zawodowo dużym i oślepiają to raczej tylko nowe auta z automatycznymi długimi. Kiedyś temat zgłębiałem i w instrukcji takich aut jest napisane że: korzystając z dróg szybkiego ruchu, oddzielonych zielenią barierkami należy system wyłączyć ponieważ będzie on oślepiał wysokie pojazdy jak ciężarówki, autobusy xd
No cóż, idzie przywyknąć bo strzelanie światłami i tak nic nie daje, a ci tutaj i nie tylko spinają
  • Odpowiedz