@Koronanona: drożej... Ale dla wybranych dalej będą abonamenty za 10 zł. Była rozważana podwyżka do zawrotnych... 13 złotych, ale jej nie przepchnięto, bo w niektórych strefach byłoby drożej, niż za 2 godziny parkowania, tak się nie godzi.
@goferek on ten post dodał w 2023 roku xd @gorzki99 oczywiście, że sięgają do naszych kieszeni. Władze miasta robią wszystko dla turystów nie mieszkańców. Sct nie chcieliśmy to mamy i kij, podwyżek biletów nie chcieliśmy to mamy
Ale czy serio "nie siegaja do kieszeni mieszkancow"?
SCT, platne parkingi, ograniczenia "kominkowe" itp.
@gorzki99: W Krakowie praktycznie nie ma kominków (mało jest domów jednorodzinnych), za parking mieszkańcy mają preferencyjny abonament i stawki godzinowe, a płatne parkowanie w niedzielę to błogosławieństwo, bo normalnie wszystko jest zawalone w ten dzień (skoro za darmo, to można parkować do oporu) i znalezienie wtedy wolnego miejsca graniczy z cudem. SCT mieszkańców praktycznie nie dotyczy.
a płatne parkowanie w niedzielę to błogosławieństwo,
Umnie w miescie od piatku 18 do poniedzialku 6 nie trzeba placic (a przynajmniej nie trzebabylo - nie sledze na biezaco). Poza tym to bym sie wnerwil jakbym placil w danym miescie podatki a jeszcze by mnei kroili. Dlatego mieszkancy mieli preferencyjne stawki (ale tylko na 2 wybranych ulicach). I to serio preferencyjne. Bylo to wtedy jakos
Jakie miejsca? Wystarczy dac zakaz parkowania z adnotacja ze nie dotyczy rejestracji (co wy tam w centrum macie? KR? KRA?)
@gorzki99: Tablica rejestracyjna nie ma nic wspólnego z miejscem zamieszkania, tylko z miejscem, gdzie pojazd został zarejestrowany. Mogę mieć rejestację KR/KK i mieszkać w Warszawie.
Ja pytam o to jaki jest sens tej ustawy skoro nic nie wnosi? Dalej mozna jezdzic po krakowie i smrodzic. Jesli tylko tam
Tablica rejestracyjna nie ma nic wspólnego z miejscem zamieszkania, tylko z miejscem, gdzie pojazd został zarejestrowany. Mogę mieć rejestację KR/KK i mieszkać w Warszawie.
@ponton: Fakt - zapomnialem ze sie pozmienialo... No to juz gorzej.
Sens ma np. taki, żeby mieszkańcy Krakowa nie odczuli negatywnych skutków tej ustawy, tj. nadal mogli jeździć bez konieczności wymiany samochodu, z dodatkowym ewentualnym benefitem w postaci ograniczenia ruchu osób spoza
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
źródło: 600289330_1516588810476029_1788738761693175831_n
PobierzAle czy serio "nie siegaja do kieszeni mieszkancow"?
SCT, platne parkingi, ograniczenia "kominkowe"
źródło: obvqaa0lhn841
Pobierz@gorzki99: W Krakowie praktycznie nie ma kominków (mało jest domów jednorodzinnych), za parking mieszkańcy mają preferencyjny abonament i stawki godzinowe, a płatne parkowanie w niedzielę to błogosławieństwo, bo normalnie wszystko jest zawalone w ten dzień (skoro za darmo, to można parkować do oporu) i znalezienie wtedy wolnego miejsca graniczy z cudem. SCT mieszkańców praktycznie nie dotyczy.
Umnie w miescie od piatku 18 do poniedzialku 6 nie trzeba placic (a przynajmniej nie trzebabylo - nie sledze na biezaco). Poza tym to bym sie wnerwil jakbym placil w danym miescie podatki a jeszcze by mnei kroili. Dlatego mieszkancy mieli preferencyjne stawki (ale tylko na 2 wybranych ulicach). I to serio preferencyjne. Bylo to wtedy jakos
@gorzki99:
Struktura wydatków bieżących
Największe nakłady
@ponton: Czekaj bo sie nie dogadalismy. Ja nie pytam o to jaki sens ma to ze wprowadza bo musi.
Ja pytam o to jaki jest sens tej ustawy skoro nic nie wnosi? Dalej mozna jezdzic po krakowie i smrodzic. Jesli tylko tam
@gorzki99: Tablica rejestracyjna nie ma nic wspólnego z miejscem zamieszkania, tylko z miejscem, gdzie pojazd został zarejestrowany. Mogę mieć rejestację KR/KK i mieszkać w Warszawie.
@ponton: Fakt - zapomnialem ze sie pozmienialo... No to juz gorzej.
@ponton: Krakow musi stworzyc SCT bo tak mu nakazuja przepisy.
Kto to napisal:
@gorzki99: Ale tyko dopóki nie kupię nowego samochodu.