Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jaik masz jakakolwiek smykalke do jazdy to rob c+e. wtedy nie musisz sie nawet wyprowadzac tylko bedziesz na krajowce wracac na weekendy do matki, a po roku pojdziesz na miedzynarodowke w jakims systemie. zarobisz sporo kasy i zaczniesz odkladac na emeryture. to chyba najbardziej sensowne rozwiazanie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Idź do urzędu pracy i zapytaj, czy nie mają dotacji na kurs c+e, możesz uderzyć w styczniu bądź w lutym, na początku roku mogą coś dostać z "góry", możesz też zapytać o nieoprocentowaną pożyczkę z funduszu pracy na kursy.
Warto iść do mopsu, u nich też możesz liczyć na pożyczkę (pomoc na ekonomiczne usamodzielnienie), zasiłek celowy itp.
No i możesz też zorientować się, jak wygląda pożyczka w BGK (pożyczka
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
silny-szermierz-27: Po pierwsze musisz wiedzieć, że 40-latek w tych czasach to nie ten sam 40-latek, co dawniej. Możesz zmienić swoje życie jeszcze kilkukrotnie, wszystko poszło do przodu, świat wygląda inaczej więc tym się nie przejmuj. Najtrudniejsza będzie moim zdaniem taka kwestia emocjonalnej rozłąki z matką, pewnie szkoda Ci będzie ją zostawiać więc najlepiej pogadaj z nią, że trzeba coś zrobić, bo kobiety nie masz, dzieci nie masz, a jak mamy zabraknie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ty już utonołeś tylko o tym nie wiesz. Naprawdę myślisz że wszyscy czekają aż 40 latek który całe życie nic nie robił, nic nie umie i do tego może za bystry nie jest przyjdzie do nich i powie, że chce pracować? Jak byś naprawdę chciał i ktoś widział by w tobie potencjał to byś chociaż w tej firmie budowlanej pracował i coś umiał.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @lubie-solnik
Smykałki raczej nie mam. Nie jeździłem w ogóle samochodem od 18 lat. Musiałbym najpierw pewnie wykupić lekcje doszkalające na kategorię B, pojeździć trochę, żeby się oswoić i potem myśleć o C+E. Nie jest to praca marzeń, ale nie mam już czasu na pracę marzeń, tylko potrzebuję kasy. Myślę, że na lekach i dzięki terapii byłbym w stanie zdać egzamin. Wolałbym też mimo wszystko się wyprowadzić,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
subtelny-wędrowiec-64: Piszesz świetnie po polsku - gramatycznie, logicznie, lepiej niż 99% osób tutaj. Widać, że masz inteligencję. Jesteś lepszy niż myślisz.

Co do finansów - nie tykaj nic co nazywa się CFD, forex, krypto, ma jakieś lewary. Nie ma szybkiego zysku.

Odkładaj co miesiąc to, co możesz oszczędzić w proporcji np. 50:50 lub 60:40 w obligacje skarbu państwa oraz jeden szeroki ETF np. S&P500 lub MSCI ACWI World. Załóż koniecznie IKE i tam
  • Odpowiedz