Wpis z mikrobloga

Ktoś wie jaki sens jest tworzyć odcinkowy pomiar prędkości skoro po drodze są aż dwa węzły?

Jadąc od Siedlec za Kałuszynem (węzeł przy Ryczółku) zaczyna się odcinkowy pomiar, po drodze nie ma innych kamer. Kamera końcowa jest za węzłem Mińsk Mazowiecki. Ci co z----------i to byli zazwyczaj ludzie z okolicy co chcieli sprawdzić ile pójdzie ich maszyna a potem i tak zawracali do domu przy pobliskim węźle.

Więc jaki jest sens odcinkowego jeżeli mijam pierwszy pomiar przy 140km/h a potem dzida ogień 250km/h aż do Mińska gdzie zjeżdżam jeszcze przed finalną kamerą?.

Na niebiesko zaznaczone węzły pomiędzy kamerami odcinkowego pomiaru

#motoryzacja #polskiedrogi
SzubiDubiDu - Ktoś wie jaki sens jest tworzyć odcinkowy pomiar prędkości skoro po dro...

źródło: A2 odcinek

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ci co z----------i to byli zazwyczaj ludzie z okolicy

@SzubiDubiDu: ta bo lokalsi tylko z----------ą a nie sebek przejezdny.
Lokalsów i tak nie złapiesz bo każdy wie gdzie są kamery,stoją etc. pozatym policja z wioch nie łapie tubylców bo kazdy każdego zna.

Więc jaki jest sens odcinkowego jeżeli mijam pierwszy pomiar przy 140km/h a potem dzida ogień 250km/h aż do Mińska gdzie zjeżdżam jeszcze przed finalną kamerą?.

No jest to
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: tak samo wcześniej z Warszawy do tego węzła jest, jakiś absurd, a po drodze ograniczenia do 100, ale też bez ograniczeń, jak oni chcą policzyć jakie było przekroczenie?
  • Odpowiedz
@SzubiDubiDu: OPP mierzy prędkość na bramkach?

@SzubiDubiDu: Dzida to do Mińska gdzie zawrotka i dzida w drugą stronę. Ciekawe co im wtedy wyjdzie na pomiarze.
  • Odpowiedz
@ekektrykpozdalnym: w sumie dobre pytanie. Po drodze jest zawrotka w Jakubowie więc pytanie jaką można mieć Vmax na odcinku xD

Nie wiem jak inne systemy ale kiedyś widziałem jak wyglądał mandat za odcinkowy DK92 w zakręcie i były 2 zdjęcia i przy każdym zdjęciu była prędkość przy zdjęciu oraz wyliczona średnia. Coś takiego
bramka 1: 90km/h
bramka 2: 50km/h
średnia: 70km/h i mandat chyba od średniej ale to widziałem w 2018 roku więc dobrze
  • Odpowiedz