@Kokos89 Papiery złożyłem w sierpniu. Poprosiłem policjanta, który robił wywiad o mnie, żeby opóźnił wysłanie dokumentów bo termin egzaminu był w terminie wakacji. Pomógł. Egzamin miałem w październiku. Nie zaliczyłem Margolina. Poprawka w listopadzie. Dziś przyszła decyzja. Badania lekarskie 2 dni. Tak więc popatrz na WPA jak są egzaminy i działaj. I idzie w około miesiąc ogarnąć
@plusem-wyklety: Czemu tylko na 10 sztuk? Było robić od razu na więcej żeby później nie chodzić drugi raz, oni i tak podpisują wszystko jak leci żebyś d--y im nie zawracał( ͡°͜ʖ͡°)
@Kokos89 Nie patrzą na meldunek. Tylko miejsce stałego pobytu. Ja meldunek mam w Lublinie a jak widać decyzję wydał Komendant z Kielc. Co do trudności. Teoria - przeczytałem ustawę potem z 10 razy przeleciałem bazę pytań jako test. Analizowałem na logikę błędne odpowiedzi i zdałem bezbłednie. Co do strzelania. Na początku nawet w tarczę nie celowałem bo w ostatnim momencie ciągnąłem pistolet w dół. A wystarczy powolutku ciągnąć spust. 4-5 sekund.
@ppooii 10 wystarczy. Ja nie jestem fanem militariów. Szwagier mnie namówił. Kilka razy pojechałem postrzelać i pomyślałem ok. Zrobię. Nie muszę odrazy kupować szafy i jednostek . Mam decyzję. Jest bezterminowa. Może kupie sobie jakiś rewolwer 6" bo to fajna zabawka. A może nie. Ale decyzja już sobie leży w domu
@plusem-wyklety Punkty? Jak byłem na wstępnym kursie przygotowawczym to nam tłumaczyli że nie zbiera się punktów tylko patrzą na skupienie strzałów. Strzelasz z 25m i skupienie musi być w średnicy 15cm a przy strzelaniu z 50m z karabinka 5cm
@Kokos89 To może na sportowe. Czy myśliwskie. Ja mam kolekcjonerskie. Strzelałem z Glocka 35 pkt z 15 m. To samo Margolin. Radomka 35 pkt z 25m. Strzelba 3 celne we francuza z15m. Kałach 8 na 10 w francuza z 50m. Radomka i Kałach na leżąco
@Kokos89 Nie chciałem sportowego bo mi się by nie chciało jeździć na zawody. A trzeba udokumentować, że bierze się udział. Nie wiem ile razy w roku ale trzeba.
źródło: temp_file6603010195033579251
PobierzCzemu tylko na 10 sztuk? Było robić od razu na więcej żeby później nie chodzić drugi raz, oni i tak podpisują wszystko jak leci żebyś d--y im nie zawracał( ͡° ͜ʖ ͡°)