Aktywne Wpisy

Amigoyamigo +79
Wyjechałem z Polski w 2017 i to chyba była najlepsza decyzja w moim życiu. Oczywiście zachód ma też swoje problemy, nigdzie nie jest różowo i koszty życia są różne ale mimo wszystko codziennie rano budzę się z uśmiechem na twarzy że nie jestem w ojczyznie. Jestem po prostu szczęśliwy. Szczęśliwy że nie muszę codziennie walczyć o przeżycie, szczęśliwy że mam normalna pracę, szczęśliwy że moje pieniądze z podatków idą na normalne usługi

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jak dbacie o książkę, którą aktualnie czytacie? Dostałem w prezencie kolubrynę na ponad 400 stron (w miękkiej okładce) i nie dość, że źle się to trzyma w rękach, to jeszcze muszę starać się delikatnie rozwierać poszczególnie strony, bo inaczej zaraz okładka jest wygięta i rozlazła, a i cała książka robi się taka brzydka, rozmemłana...
Nie wiem kurde, albo muszę robić naprawdę kosmiczne fikołki i obchodzić się z książką jak z jakąś starożytną chińską porcelaną (co jest zwyczajnie męczące), albo wygląda ona na zużytą i przeżutą, niczym po 10 latach spędzonych w bibliotece.
I możecie powiedzieć - hej, przecież to tylko książka, nie przejmuj się, tylko czerp przyjemność z czytania! - Ale no nie. W ogóle, potrafię wypożyczyć jakąś książkę z biblioteki i jest w ładniejszym, bardziej zbitym kształcie, niż moja, nowa, po jednej lekturze.
Serio potrzebuję jakichś porad w tym temacie...
#ksiazki #czytajzwykopem #n-----------------e #zalesie
@LeslieDancer: jeśli masz kindla, to nie rozumiem problemu. Jesteś z tych, co wielbią mityczny szelest papieru i zapach farby drukarskiej? No to wielbisz, trzymając cegłę w dłoni i dbając, by się grzbiet nie rozłamał. Ale jeśli celem jest przeczytanie, to szukasz wersji elektronicznej, czytasz na czytniku, zaś cegłę stawiasz na półce w stanie dziewiczym.