Wpis z mikrobloga

no zostanie w uni gwarantuje nam suwerennosc ( ͡º ͜ʖ͡º)

@qyk: W sumie to mnie trochę rozbawiłeś z tą suwerennością. Bylibyśmy jeszcze biedniejsi, jeszcze bardziej zacofani ale WOLNI.

No ale dobra myślę sobie - może to ja jestem idiotą i się mylę. No to przecież mamy nawet doskonały przykład na to, jakim zbawiennym jest wyjście z UE - Wielką Brytanię. No to zacząłem szukać pozytywów.
1. Zyskali w zakresie
  • Odpowiedz
  • 0
@DziadLab: a jakie inwestycje powstaja jak ceny energi szybują w góre? Cos tam piszczało w trawie ze fabryka LG z wrocławia chce sie powoli zwijac. Z zatrudnieniem tez bym nie był taki do przodu, runek pracownika powoli sie kończy
  • Odpowiedz
@DziadLab jednocześnie do władzy doszli idioci, zastanowiłbym się jaki to ma wpływ na zaistniałą sytuację. Pomysły jak inheritance tax dla rolników, którzy już ledwo wiążą koniec z końcem, multum dodatków i socjali dla imigrantów, ich nietykalność, wypuszczanie z więzień rzeczywistych przestępców, żeby ich miejsce zajęli ludzie brzydko wypowiadający się w internecie. Niby Partia Robotnicza, a klasie pracującej robią najbardziej pod górę, pokazali swoją odmianę socjalizmu i ludzie chcą ich teraz na
  • Odpowiedz
a jakie inwestycje powstaja jak ceny energi szybują w góre? Cos tam piszczało w trawie ze fabryka LG z wrocławia chce sie powoli zwijac. Z zatrudnieniem tez bym nie był taki do przodu, runek pracownika powoli sie kończy

@qyk: Ale jeszcze raz - ja porównuję to, co się wydarzyło. Ty piszesz o rzeczach, które się mogą wydarzyć.

Spójrzmy prawdzie w oczy. Ta "zła Unijna biurokracja" była jedynym, co chroniło Brytyjczyków
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: Zacytuję sam siebie:

Spójrzmy prawdzie w oczy. Ta "zła Unijna biurokracja" była jedynym, co chroniło Brytyjczyków przed ich własnymi rządzącymi. I trzeba być skończonym niemądrym, żeby twierdzić, że w Polsce mamy rządzących tak ogarniętych, że daliby radę sami.
  • Odpowiedz
@DziadLab moim zdaniem gdyby nie dołączenie do unii bylibyśmy w tym momencie rozwinięci na poziomie Ukrainy czyli korupcja, przekręty i brak inwestycji, a raczej inwestycje w kieszenie rządzących. Ciężko mi stwierdzić jak było wcześniej, bo jak weszliśmy do unii miałem roczek, ale z opowieści rodziców nie było kolorowo, zarobków jakby nie było, za to pracy też nie było i to unia i Schengen otworzyły nas na zachód odrywając nas od Rosji
  • Odpowiedz
@TypowyDaltonista: No widzisz. A ja doskonale pamiętam. Oczywiście - pisanie o tym, "co by było gdyby" to takie pitolenie. Nikt nie wie, co by było i jak by było.

Fakt jest jeden. Od momentu wstąpienia do UE Polska otrzymała prawie 200 miliardów euro netto. Netto, czyli po odjęciu środków, które wpłaciliśmy.
Dzieciaki dzisiaj żyją sobie w puchatej, cieplutkiej, różowiutkiej bańce i nawet nie wyobrażają sobie jak wyglądało życie w
  • Odpowiedz
@DziadLab akurat z tą bańką nie mogę się zgodzić, ja jestem w dobrej pozycji, bo mam pracę za spoko kasę i dostałem mieszkanie w domu rodzinnym, ale licząc, że większość ludzi w moim wieku zarabia okolice minimalnej czyli jakieś 3700 złoty miesięcznie to żyjąc na wynajmie jest ciężko, jak wynajem zjada ponad 50% środków, zakupy codzienne też są coraz droższe, chociaż mi żyjąc samemu schodzi może 500 złoty miesięcznie na cotygodniowe
  • Odpowiedz