Wpis z mikrobloga

@Blackhorn: Harlekiny dla gołodupców XDD

Kasynko nie oddało, więc trzeba płuc jadem ja inwestorów pasywnych którzy nic nie robiąc są do przodu kilkanaście % rdr ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gieremek: ale źle napisał?
Widać wyraźnie jak z każdym rokiem top 1% robi odjazd i akumuluje coraz większy kapitał który sam się pomnaża.
Cała resta powoli jest wyniszczana inflacją i rosnącymi kosztami życia.

Ten wpis to jest hard to swallow pill.
  • Odpowiedz
@gieldowySyzyf źle napisał, bo takie generalizowanie to jest raczej oznaka niskiej inteligencji. Jedni się stają planktonem, inni nie, bo sobie budują powoli majątek. Na pewno nie jest to powód, żeby przewalać oszczędności na np chlanie wódy, bo jakiś wykopek powiedział, że na giełdzie tylko grubas wygrywa.

Ja jestem przez te parę miesięcy parę stów do przodu, i co, miałbym teraz przestać kupować akcje i dobrze się bawić, bo OP tego wpisu
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: i jeszcze ta alternatywa w postaci krypto na lewarze XDD
Jeśli według opa ktoś z wypłatą 7k nie powinien korzystać z IKE/IKZE, to tym bardziej taka osoba nie może w obie pozwolić na stratę 100% kapitału i tym samym nie powinna słuchać tych głupot XD
  • Odpowiedz
Ten wpis to jest hard to swallow pill.

@gieldowySyzyf: ten wpis to było p---------e jak potłuczony. Od razu zaczął od błędnego założenia, że ludzie kupują ETF by być bogatym. Po tym stwierdzeniu już dalej nie warto było czytać (chociaż przyznaję, że było tylko lepiej, większych głupot na tym tagu dawno nie widziałem, no, może poza kwietniem tego roku).
  • Odpowiedz