Wpis z mikrobloga

Chciałbym sobie regularnie wpłacać co miesiąc USDC po to żeby kupić #bitcoin w przyszłym roku jak będzie na interesujących mnie poziomach ale k*rwa nie wiem gdzie. Na binance mam już dawno konto i jakieś btc ale widzę że się nie da już wpłacać kartą. Na krakenie to samo, jeszcze w czerwcu coś wpłacałem a teraz sie nie da - wgle się nie da kupić USDC a inne krypto jak próbuję to brak możliwości płacenia kartą. Mordę i papiery już pokazywałem i tu i tu. Poyebane to. Ostatnio chciałem kupić sobie kilka szt. proxy do pracy to przy płaceniu Stripe też wyskoczyła weryfikacja mordy WTF. Się pozmieniało ehh.

Dajcie jakieś pomysły. Mexa też mam ale tam trzymam tylko jakieś shity z wypłat z binance - nie weryfikowane konto. Chyba bitbaya będę musiał założyć, chociaż wolałbym jakiś portfel online. #kryptowaluty
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@Karmengulo Mozesz uzyc Revolut X - to moze byc najprostsze i ma obecnie jedne z najnizszych prowizji. Dodatkowo konwersja z usd na usdc jest bezprowizyjna. Ale mozesz tez przelewac recznie usd na binance, potem na parze do usdc wymieniac.
  • Odpowiedz
Chciałbym sobie regularnie wpłacać co miesiąc USDC

@Karmengulo: Robisz DCA w USDC? Gdyby nie to, że na tym tagu są niezłe retardy to bym napisał, że to najgłupsza rzecz jaką czytałem, ale masz farta, że niektórzy jadą na ujemnym IQ.

Po co chcesz zamieniać hajs za wczasu w stable coiny zamiast trzymać go w banku objętym funduszem gwarancyjnym i wymienić dopiero gdy zechcesz dokonać zakupów? Pomijając już wielokrotnie wyjaśniany błąd
  • Odpowiedz
@Karmengulo: Ja używam Revolut x do robienia dca na btc i kupuje co miesiąc stable i wrzucam sobie w defi na spark.fi albo gains.trade ale z drugiej strony ile da Ci defi 4-6% na tych najbezpieczniejszych jak aave i spark a nawet i często tam nie ma 5%…dlatego myślę o obligacjach skarbowych IKE jako emeryturze i po wypłacie przy 60roku życia nie płacisz żadnych podatków od tego. Więc sens trzymania
  • Odpowiedz
  • 0
Robisz DCA w USDC?

@jegertilbake: ponieważ większość tych środków pochodzi z wypłat krypto z pracy (affiliacja) więc trafia od razu na giełdę/portfel. Niby mogę trzymać je na koncie wydawcy i wypłacić za X czasu ale jakoś tak średnio ufam tym sieciom bo już kilka się wykrzaczyło w mojej karierze. Nie są to jakieś duże kwoty (~200-300usd/m) ale szkoda by było. A pozostałą część (20% z polskiej wypłaty) wolę wymieniać na
  • Odpowiedz