Wpis z mikrobloga

Ostatnio znowu odbiłem się od #citiesskylines2 gdzie w #citiesskylines oryginalnym mam jakieś 800 godzin (dużo jak na mnie) i wszystko przez upośledzone AI, po pierwszych updatach mieli to naprawić, a to dalej nie działa. Przecież samochody w tej grze mają w poważaniu co się im ustawi, jakie są pasy na drodze, miały dynamicznie zmieniać pasy ruchu, specjalnie system oparty o node’y wyrzucili z tej gry, a mimo to nadal samochody blokują 3 pasy ruchu, bo panicz w środku kolejki do świateł uznał, że on skręci ze skrajnego prawego pasa na skrajny lewy, gdzie jest lewoskręt z osobno ustawionymi światłami. To sprawa pierwsza, druga to zawracanie wszędzie, PO CO? Dlaczego do (tu wstaw kilka epitetów) przejechałeś 3 skrzyżowania i uznałeś, że jednak zawrócisz na kolejnych światłach blokując połowę miasta. Zablokowanie lewoskrętu na skrzyżowaniu skutkuje zawracaniem na środku drogi przez podwójną ciągłą kawałek za skrzyżowaniem na kolejnym node (a podobno miało ich nie być). Wjazd do mojego miasta jest zrobiony źle, nie mam jak go przerobić, wszystko jest puszczone przez jedno skrzyżowanie ze światłami (minus strefy przemysłowe, które mają swoje zjazdy), co chwilę jest zakorkowane, ale działało by to przynajmniej o połowę płynniej gdyby boty jeździły tak jak to było powiedziane w zapowiedziach, za to teraz nawet nie mogę zablokować zmiany pasa ruchu, ustawić świateł dokładnie tak jakbym chciał czy nawet po ustawieniu pasów na skrzyżowaniu liczyć na to, że będą jechali tak jak jest nakazane. Ale nie, pan ze skrajnego prawego na pasach zaraz przed skrzyżowaniem skręca na skrajny lewy blokując cały ruch przez skrzyżowanie BO ON BĘDZIE ZAWRACAŁ. A jakby to jeszcze robili dynamicznie to może bym przebolał, bo całokształtowo podoba mi się bardzo ta gra ALE TEN IDIOTA ZAWRACA NA 3 RAZY W ŚRODKU PORANNEGO RUCHU. Mam na ten moment jakieś 60 godzin w tej grze, może to być skill issue, może to być brak znajomości mechanik akurat tej gry, ale póki to nie zostanie zrobione porządnie to wolę zainstalować cs1 i spędzić 2 godziny ustawiając jedno skrzyżowanie do perfekcji, jakby ktoś chciał potwierdzenie tego o czym pisze to pod wieczór mogę wrzucić zdjęcia, przeboleję i uruchomię tą grę jeszcze ten jeden raz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach