Wpis z mikrobloga

@ArnoldZboczek: cały bitkojn, ciuła dwa tygodnie jakieś marne wzrosty po to żeby je spuścić w kiblu w godzine między pierwszą a drugą w nocy. I my mamy tym gównem płacić? Np.za nieruchomości? Dziś przygotuję wystarczającą ilość na 60m2 a jutro pan developer mi powie że niestety w nocy twoje cyfrowe złoto spadło i stać cię teraz jedynie na garaż podziemny.
  • Odpowiedz
@emjot86: do ochrony przed inflacją też już przestał być bo obecnie jesteśmy zawrotne 20% wyżej od tego co było w 2021 roku czyli w 4 lata 20% ale wiem wiem wszyscy sprzedali idealnie na górce i teraz odkupują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wszyscy sprzedali idealnie na górce i teraz odkupują ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@De_Fault: skąd pomysł że holderzy btc zajmuja sie tradingiem? Sprzedaz i odkupywanie to najprostszy sposob na strate kasy, hodl na wiele lat to jedyna sensowna strategia dla btc.
  • Odpowiedz
  • 2
@emjot86: no ale hodler tez w końcu wypłaci bo np.trafi mu sie okazja zakupu fajnego mieszkania i co jak sie okaże że jego 4 lata zamrożenia kapitału, twardego trzymania i licznych wyrzeczeń było warte 20% czyli nawet mniej niż inflacja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@emjot86: "btc juz od dawna nie jest do płatności"

btc JESZCZE nie jest do platności.
Najpierw następuje adopcja pieniądza jako store of value, dopiero potem jako medium of exchange. Inaczej nie przejdzie. Zanim przyjmę od Ciebie płatność w jakiejś formie pieniądza muszę się najpierw komfortowo czuć trzymając go.
  • Odpowiedz
  • 0
@emjot86: ja sprzedałem pod koniec października i zamierzam odkupić w listopadzie 2026. ( ͡° ͜ʖ ͡°) nikt zdrowy na umyśle nie trzyma btc pod koniec cyklu jak są spadki
  • Odpowiedz