Wpis z mikrobloga

przy przeprowadzce zgubiłem jedną śrubę/nakładkę do lampy skurup przez co nie mogę jej teraz złożyć. Pytałem się na ikea czy mają zastępcze, ale jednak nie ( ͡° ʖ̯ ͡°) Może wy macie coś takiego? Ewentualnie czy da radę coś takiego wydrukować?

To jest ta lampa https://www.ikea.com/pl/pl/p/skurup-lampa-biurkowa-scienna-czarny-20471141/

nie wiem czy dobre tagi, jakby co to podpowiedźcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ikea #druk3d
mesje_labul - przy przeprowadzce zgubiłem jedną śrubę/nakładkę do lampy skurup przez ...

źródło: IMG20251130182145

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mesje_labul: weź sobie tę nakrętekę i jedz do Castoramy czy to innego obi, idź na dział ze śrubami i wkręcaj w to co masz, sprawdź która pasuje, to będziesz wiedział jaki rozmiar.

Jak już będziesz wiedziałajaki rozmiar, to sobie kup najzwyklejszą nakrętekę o tym rozmiarze i przykręć do lampy, choćby kombinerkami

To co masz na zdjęciu możesz z powodzeniem zastąpić czym takim, twoja ma po prostu dookoła plastikową obudowę, która
ryhu - @mesje_labul: weź sobie tę nakrętekę i jedz do Castoramy czy to innego obi, id...

źródło: big_NAKRETKA-M5-LEWA-DIN934-83005-www-raksa-com-pl

Pobierz
  • Odpowiedz
Może wy macie coś takiego? Ewentualnie czy da radę coś takiego wydrukować?

@mesje_labul:

musisz zmierzyc sobie na dzien dobry gwint...

o ile nie maja amerykanskiego, tylko zwykly metryczny, to albo gotowce na allegro/amazon/itd (pytanie, czy zdadza egzamin, bo to jednoczesnie jest czescia systemu docisku w 2 miejscach, albo druk... ale do tego to potrzeba jeszcze wiecej info o wymiarach :D
  • Odpowiedz
Jak już będziesz wiedziałajaki rozmiar, to sobie kup najzwyklejszą nakrętekę o tym rozmiarze i przykręć do lampy, choćby kombinerkami

@ryhu:

ten komentarz jest kwintesencja braku wiedzy, a tym samym bezczelnosci w udawania eksperta xD

gdybys przed napisaniem, choc spojrzal do instrukcji lampy, to bys go nie napisal...
  • Odpowiedz
@sylwek2k: chłopie jakbym miał instrukcję (kto trzyma na chacie instrukcje od lampy xD), albo samą lampkę to bym mu podał konret, a nie do castoramy na dopasowywanie gwintów wysłał

W odróżnieniu od ciebie, który to wiesz wszystko, ale nie pomożesz - usuń konto i wracaj na elektrodę

Wysrać dwa wpisy na zasadzie "wiem ale nie powiem, heeh ale jestem fajny" i ostatecznie nie napisać, żenada xD
  • Odpowiedz
  • 0
@mesje_labul: Trochę droższa opcja: za ~45zł (z dostawą) możesz kupić używany kinkiet z tej serii, gdzie jest (chyba) taka sama nakrętka.
  • Odpowiedz