Aktywne Wpisy

rosen +11
Mateo353 +22
Macie oficjalny statement Wonzia. Nie strimuje, bo obrażacie mnie i moje gry, w które lubię grać. Wonziu maluje obraz jakby ludzie przychodzili i jechali go od k---w, a najwyżej co to było pytanie, czy będzie coś dzisiaj innego oprócz kart albo Star Citizena albo oznajmienie, że Star Citizen to wychodzą. Wonziu uznał to za mega toksyczną atmosfere i jak typowy płatek śniegu to jest to dla niego za dużo. #wonziu
źródło: image
Pobierz

Wszystko odpaliło i super, poustawiałem system, zainstalowałem sterowniki.
No i odpaliłem bo6 żeby zrobić test wydajności - test się zrobił. Wyszło zaskakująco mało fps, zmieniłem ustawienia i chciałem powtórzyć test ale… komputer się wyłączył.
No to jeszcze raz po chwili załączyłem - ale nie wszedłem nawet na pulpit i znowu się wyłączył.
No i tu już są kredki. Odpiąłem wszystko na chwilę, poczekałem - włączyłem - i wszystko odpaliło ale nie było już nic na ekranie widocznego.
Karta świeci, wiatraki zakręcają się na starcie i gasną. Świeci się led.
Spróbowałem wymienić kartę na starą GTX 1660s - mówię pewnie karta strzelona - ale GTX też ma ten sam objaw tyle że tutaj świeci się i wiatraki normalnie się kręcą cały czas. Ale nie ma nic na ekranie.
Na drugim slocie pcie jest to samo.
Wyjęcie baterii cmos i reset BIOS - nic nie dało.
Podpiąłem monitor do plyty głównej i na integrze (ryzen 7800x3d) - jest obraz i jest widoczny BIOS. Jednak nie mogę uruchomić systemu. Mogę jedynie zapisać zmiany i wyjść - to mnie wrzuci z powrotem do BIOSU i tak w kółko. Dysk ssd na którym jest Windows widzi. Skanowałem go - i nie znaleziono błędów.
Na płycie głównej świeci się na zielono “boot” przy każdym uruchomieniu czy to użyję karty graficznej zintegrowanej czy podepnę normalną kartę.
Czy tam coś się spaliło? O co tu biega?
#it #pcmasterrace #komputery #kartygraficzne #nvidia
Do tego napisz konfig pełen.
Komentarz usunięty przez autora
Jeśli chodzi o pełen konfig
RTX 5080
Płyta Tomahawk b650 WiFi
sprawdz konektory od zasilania karty(upewnij sie ze masz 2 osobne kable z psu do karty a nie zadnen rozgaleziacz bo to i tak z czasem ubije psu) upewnij sie ze
Typie, to jest karta serii 50 i zasilacz z 12vhpwr