Wpis z mikrobloga

I to mnie denerwuje w #kanalzero . Rozmowa z p. Olgą Malinkiewicz bardzo dobra, kawał naprawdę pożytecznej roboty, która uświadamia Polaków, że pomysł to tylko początek, że to pęd, który trzeba pielęgnować zanim się zobaczy jakie owoce odda. Rozmowa z właścicielem Columbus Energy bardzo pożyteczna społecznie, koleś na własne życzenie stał się twarzą najczarniejszego oblicza polskiej przedsiębiorczości. Zastraszanie, upokarzanie, kłamanie, unikanie odpowiedzi, nawijanie makaronu na uszy, fałszywa uprzejmość - czyli pełen zestaw polskiego przedsiębiorcy ukształtowanego w czasach transformacji ustrojowej. Na koniec telefon od byłego pracownika p. Olgi, jako domknięcie rozmowy, potwierdzenie tego co usłyszeliśmy, że hamulcowymi III RP są majętni Janusze, którzy za szczyt inwestycyjny traktują import gotowych rozwiązań z Chin, a start-up'y to tylko takie gdzie właściciel zdejmie spodnie przy sprzedaży pomysłu. Jestem spełniony, ta rozmowa potoczyła się tak dobrze, że aż wygląda jakby ją ktoś wyreżyserował. Stanowski naprawdę daje platformę do wypowiedzi, podejmuje ciekawe tematy, a jego obecność rozwiązuje języki.

A za chwilę wchodzi Mazurek, który odpowie na pytanie czy Czarzasty służy Moskwie...
#stanowski #perowskity
Tremade - I to mnie denerwuje w #kanalzero . Rozmowa z p. Olgą Malinkiewicz bardzo do...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tremade: sorry ale Malinkiewicz powinna zostać tam skąd przybyla czyli srodowiskowo naukowo badawcze a nie pchać sie w rejony gdzie ciezko sie przebic osobom takim jak ona. Kilka temu pracując dla jednego z bankow prowadzilem projekt remontu jednej z ich siedzib na placu teatralnym w Warszawie. Jeden z pomyslow to był wkomponiwanie w klasyczną i zabytkową architekture budynku ogniwa solarne. Zaprosilismy saule z racji, że mieli już przetarty szlak ze
  • Odpowiedz
@Tremade: Dobra rozmowa? xD Kobieta to polska Elizabeth Holmes, która nabrała inwestorów i nie zrealizowała żadnej ze swoich obietnic, czy deklarowanych terminów. Przecież podstawowe problemy tej technologii jak nie były tak nie są rozwiazane, no ale "dobra rozmowa" bo zakolak kupowaj jej bajeczki jak prawdę objawioną xD.

A że tamten dzowniący wyszedł na dzbana, to już inna sprawa.
  • Odpowiedz
ciekawy fragment:
03:06:04
"na takim poziomie interpersonalnym m jak już nie miała żadnego argumentu, to mówiła: "Ja mam pieniądze, bo ty nie masz", więc cicho bądź. Tak jakby ja to no to to jest straszne jakby to to nie powinno tak wyglądać. Naprawdę"
Przecież to jest 1:1 krzysiula ze swoimi zasięgami jak ktoś podważy jego warsztat dziennikarski i rację jaką próbuje forsować xD Nic dziwnego że ten typ jest jego fanem a
  • Odpowiedz