Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hexenbrenner ty to jesteś dziwny jednak :) Polacy "wybaczają" więcej Zachodowi, ponieważ USA i UE oferują model cywilizacyjny, do którego Polska aspirowała (dobrobyt, wolność osobista) oraz gwarancje bezpieczeństwa (NATO).Rosja postrzegana jest jako siła, która chce Polskę zniszczyć lub podporządkować siłą. Zachód postrzegany jest jako siła, która Polskę eksploatuje lub reguluje, ale w zamian za bezpieczeństwo i rozwój.W geopolityce strach przed czołgami jest silniejszy niż strach przed dyrektywą czy korporacją.
Czołg niszczy
  • Odpowiedz
@Hexenbrenner: zgadzam się. Klasyczny, pożyteczny idiota. Pod płaszczykiem “hehe, ja to pokazuje jak jest, nie bedo mi w tv mówić kogo lubić”, legitymizuje wrogie nam państwo, które prowadzi z nami wojnę hybrydową i płaci za akty dywersji, które mają na celu wyrządzenie krzywdy naszym obywatelom. Nie znoszę tych “alternatywnych” freerhinkerów, przeważnie to zwykli idioci i szkodnicy. Powinno się ten g---o-kraj izolować, otoczyć kordonem sanitarnym.
  • Odpowiedz
@Warcomx r-------o mnie jak w jednym odcinku pokazywał śniadanie na Białorusi i się podniecal że ser jest xd potem jechał z jakimś tirowcem i podniecal się suvami za tam nie wiem 80k zł można kupić jakieś chujstwo i mówił jak tam zajebiacie że w Polsce tak nie ma. Zgnilem srogo. Zwykły pozytrcxny idoiota, ale prawdopodobniej opłacony gość.
  • Odpowiedz
@Hexenbrenner nie neguje tego że Rosja to nasz wróg, ale wiem że z innej strony niestety przyjaciół nie mamy 😉 w tym sęk dostrzegasz tylko ewentualny militarny atak od wschodu a ignorujesz pozostałe aspekty :)
  • Odpowiedz
Nazywać sobie możesz jak chcesz, to twój wewnętrzny świat.

@Krupier: nie do końca jego wewnętrzny świat, ale ogólny pomysł internautów, aby nazwę zbrodniczego państwa pisać z małej litery.
  • Odpowiedz