Wpis z mikrobloga

o gurwa ja myślałem, że tylko handel #amanitamuscaria jest zabroniony, ale politycy wpadli na pomysł aby całkowicie zabronić ich zbierania i suszenia XDDDDDDDD

idziesz do lasu, ale nie możesz zbierać i suszyć na własną odpowiedzialność muchomorów czerwonych bo pan powiedział Ci, że nie możesz i koniec XDD

w sumie mnie to nie dziwi, ale mocno bawi

jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) po co ludzie mają wydawać fortune na leki czy też terapie, skoro można sobie pomóc za darmo czymś co przez lata było określane jako śmiertelne zagrożenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#polityka #terapia
SmokStarodawny - o gurwa ja myślałem, że tylko handel #amanitamuscaria jest zabronion...

źródło: large-3784280

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SmokStarodawny: Praktycznie na całym świecie jest to zabronione jak w USA tak samo i w UE. Po pierwsze sporo osób zbiera je żeby ćpać. Po drugie muchomory nie mają właściwości leczniczych to bzdury powtarzane przez szurów. Potem takich ktetynów trzeba np. leczyć na zatrucie wanadem i masą innych powikłań. I można też od tego zejść szczególnie gdy taki grzybiarz amator zbierze sobie muchomora plamistego, który wygląda praktycznie tak samo.
  • Odpowiedz
@Jariii z cyklu g---o wiem, ale się wypowiem, podaj statystyki, że ludzie biorą go, żeby się naćpać, jeśli zainteresujesz się tematem nagle okaże się, że jest całkiem na odwrót i ludzie nie biorą go rekreacyjnie (w znaczącym %, wiadomo jakiś % ludzi to nawet wącha kleje i inne rozpuszczalniki, a jednak nie są zakazane). Ma właściwości lecznicze i ja jestem tego najlepszym przykładem, bo po miesiącu jego stosowania zabrakło by miejsca
  • Odpowiedz