Wpis z mikrobloga

mirki jutro blekfrajdej i może będą jakieś nie oszukane promki na telefony. nie jestem gadżeciarzem i zależy mi na czymś w przedziale maks 1000-1500 zł. do tej pory ponad 6 lat bawiłem się starym Siajomi które dawało radę w zupełności tyle że jest już zwyczajnie przeładowane obecnie i ma zajechaną baterię a od jakichs dwóch lat wkurzają reklamy. słyszałem że ludzie chwalą pixele bo czysty android, ale to chyba już droższy interes prawda? co byście polecili? na co polować?
- do 1500 max, telefon służy mi do scrollowania internetu i oglądania sportu, na resztę wywalone
- w miarę przyzwoita bateria
- możliwie jak najmniej reklam/brak reklam
lepiej polować na jakiegoś starszego pixela? może jakaś motorola? bo też słyszałem ciepłe słowa pod jej adresem. czy jakiś chińczyk? będę wdzięczny za pomoc/linka/sugestie na co polować jutro i gdzie

#telefony #pytaniedoeksperta #pixel #motorola #elektronika #android #blackfriday
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

lepiej polować na jakiegoś starszego pixela?

@aonb: jeśli nie musisz mieć wielkiego ekranu, to polowałbym na Pixela 8. Używam od 1.5 roku, złego słowa nie powiem. Aparat bajka, Gemini na pokładzie, bateria standardowo na jeden dzień.
  • Odpowiedz
@aonb: Ja patrzę na długość wsparcia. Pixel 8 ma wsparcie do 2030, natomiast 7 do 2027. Zależy jak często wymieniasz telefony. Osobiście korzystam z telefonów po 4-5 lat więc zależy mi żeby przez ten czas miał to wsparcie.
  • Odpowiedz