Wpis z mikrobloga

Żabka jest mocno wyhypowana w mediach społecznościowych. Do tego Polacy forsują ten "mem" i "legendę" Żabki wśród obcokrajowców. Ja mam wrażenie, że jakby Żabka jeszcze zainwestowała w promocję tej "legendy" w Europie, to mogłaby wejść z buta na wiele europejskich rynków literalnie z brandem ŻABKA xD

#zabka #marketing #mediaspolecznosciowe #instagram #polska #gielda #handel #ekonomia
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NadwornyPanicz: dosłownie w ten weekend byłem na mieście wieczorem i grupka brytoli coś dyskutowała aż jeden pokazał na żabkę w oddali i powiedział "relax they have the green store here too". Pomyślałem sobie wtedy że żabka to faktycznie stał się taki punkt orientacyjno logistyczny na wielką skalę. Czy to dobra inwestycja? Nie mam pojęcia
  • Odpowiedz
@NadwornyPanicz: Też tak myślę dodaj do tego dużą Polonię np w Niemczech. Problemem mogą być menadżerowie. Już teraz zamiast powoli uderzać w inne rynki to wola dokładać kolejne sklepy w tej samej lokalizacji. Allegro zanim popsuło stronę też mogło próbować swoich sił w Niemczech no ale zabrakło odwagi.
  • Odpowiedz