Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
@mirekwirek: z2m i tylko z2m. zha mialo masę problemów historycznie. być może dam mu drugą szansę niedługl, bo chce wrzucić sensory radarowe na osobnego dongla.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@mirekwirek: dokładnie tak. pare lat temu miałem duze problemy, z zasiegiem, łacznością, spadały z rowerka urządzenia. moze przed swietami ebde miec chwile to przetestuję od nowa zha.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Vimes: jutro wyjmę z zamrażarki i przetestuję z eneloopami kolejną dobę. a jak się sprawdzi to leci za okno.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Vimes: @krytyk__wartosciujacy @mirekwirek

Wrzuciłem 2x Varta NiMH i poszły na kolejną dobę do zamrażarki. na start pokazuje stan baterii jako "medium" ale działa. W miedzyczasie postawiłem jeszcze go na kaloryfer i zarejestrowała ładnie 54°C więc "góra" też jest daleko - no i zgadza się z wskazaniami termometru na podczerwień. Dam znać jutro jak się czują aku w zamrażarce w tym termometrze.
rhqq - @Vimes: @krytyk__wartosciujacy @mirekwirek 

Wrzuciłem 2x Varta NiMH i poszły ...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Vimes: chyba nawet responsywniej niż na bateriach (użyłem jakiś padłych uzywanych aaa). stan pokazuje na "średni" więc nie ma dramatu. i tak będę korzystać z varty longlife raczej, w sensie nie-akumulatorków - nie stosuję ich w czymkolwiek co jest zapiete do HA.
rhqq - @Vimes: chyba nawet responsywniej niż na bateriach (użyłem jakiś padłych uzywa...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Jastrzi: tak, radary nadupcają bardziej niż powinny ( po 10 wiadomosci na sekunde) jak ktos sie rusza i caly czas updatują status odległości. dlatego bedą na osobnej sieci - i tak nie korzystam z tego parametru,.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jastrzi: no inna sieć, inny kanał. główna sieć nie bedzie przeciążona ilością wiadomości, a ta druga sobie poradzi z dwoma-trzema radarami co spamują.
  • Odpowiedz