Wpis z mikrobloga

Prezydent Francji Emmanuel Macron mówi, że po podpisaniu przez Rosję i Ukrainę porozumienia pokojowego, „Siły Zapewniające” (AF) zostaną rozmieszczone na terenie całej Ukrainy poza liniami frontu.
AF będą obejmować żołnierzy z Wielkiej Brytanii, Francji i Turcji, a ich rolą będzie szkolenie ukraińskich sił zbrojnych oraz zapewnienie bezpieczeństwa w kraju. Plan zostanie zrealizowany przez Koalicję Chętnych + Turcję, a nie NATO. 20 krajów wyraziło gotowość do udziału.
#ukraina #rosja #wojna #militaria
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@duzy240 @printf Tylko później nie płaczcie, że będziemy za wszystkimi w tyle. Bez know-how i bez moresu, skoro strach używać wojska do czegokolwiek innego niż parad.
  • Odpowiedz
  • 5
@duzy240 Bo jak masz być przy stole, gdy niczym nie umiemy negocjować? Nawet nie możesz zaproponować wysłania żolnierzy, bo zaraz się podnosi jazgot ludzkich przekaźników ruskiej propagandy takich jak Ty.
  • Odpowiedz
@BenAli: saszka ubieraj sie i jedz a nie wysyłaj innych z ciepłego fotela. Ja wiem od kogo wy są wiec mam w dupie twoje zdanie i top ze twój skorumpowany kraj chciałby aby za niego ginęli inni. Nie wyzywaj nam ministra od ruskich onucy saszko
printf - @BenAli: saszka ubieraj sie i jedz a nie wysyłaj innych z ciepłego fotela. J...
  • Odpowiedz