Wpis z mikrobloga

#battlefield Ta gra jest nie grywalna na pojazdach latających zwłaszcza helikopterach.
Schowasz się w dole za zbiornikami a i tak z 900 metrów namierzy ciebie i zniszczy obrona przeciwlotnicza.
Jak chcesz odpowiedzieć ogniem to celownik lata jakby padaczkę miał, dodatkowo sterowanie kontenerowcem.
Pod tym kątem to BF6 chowa się przy BF2042, tam sterowanie śmigłowcami było gładziutkie. Bez problemu dało się uciec, precyzyjne zabijanie a tutaj padaka totalna. Non stop jesteś namierzony, nawet jak się schowasz za górą to non stop coś pika.
Jedynie jest sens grania jako piechota ale to totalnie mija się ideą BFa.
Spaprali totalnie esencję tej gry, kiedyś człowiek bił się o to żeby grać pojazdami zwłaszcza tymi latającymi a teraz to paranoja.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wwolt: Przyznam, że nigdy nie zestrzeliwałem tylu helikopterów RPG i TOW, co w tej części. Kiedyś to było święto lasu dosłownie, a teraz codziennie, więc to nie raczej kwestia skilla (mojego lub pilotów tych pojazdów) xD

Jedynie jest sens grania jako piechota ale to totalnie mija się ideą BFa.

Dla mnie to jest właśnie idea Battlefielda od czasów BC2 - grać piechotą, która jest zdolna do niszczenia pojazdów ;)
  • Odpowiedz
  • 3
@Anthermil: Tak, nie powiem bo zestrzeliwanie jest bajecznie łatwe ale granie helikopterem to katastrofa. Każda seria wypadała lepiej niż to co jest tutaj a najlepsze sterowanie pojazdami latającymi było w BF4.
Ja potrafiłem w BF2042 przelatać cały mecz helikopterem bez zgonów, tak samo w poprzednich seriach jak 3/4.
I samo sterowanie jest jakieś dziwne, nie to że trudne ale totalnie nie dające radości z gry. Jedynie lepiej się steruje myśliwcami
  • Odpowiedz
@Anthermil: W tej częsci rakiety lecą tak szybko, że właściwie nie trzeba robić żadnej poprawki na ruch owego helikoptera. Opadu rakiety też prawie nie ma. Leci jak po sznurku do celu.
  • Odpowiedz
@Wwolt: akurat w tej grze od naprowadzanych na podczerwień pocisków przeciwlotniczych to giną tylko Moderatorzy wykopu, one są bezużyteczne jak ktoś umie choć trochę grać latadłami.

najbardziej niebezpieczne są TOWy i RPG
  • Odpowiedz