Wpis z mikrobloga

ale ten alphabet spuchł, jak dziś pamiętam czerwcowy spacer w trakcie urlopu nad polskim morzem, gdy sentyment do spółki szorował po dnie, miałem już odpaloną apkę emaklera, już witałem się z gąską, już prawie kliknąłem buy za ~160$, ale brakło jajec.

nic jednak straconego, okazje były i będą, jedna z nich jest nawet dziś na wyciągnięcie ręki, dlatego dobrałem staro k-----k na open, za pół roku będzie jak z guglem, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

poza tym amazonie drogi, mógłbyś wziąć przykład z gugla i też zacząć puchnąć

#gielda
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@clrshck U mnie Gugiel był brany w kwietniu po 161$, w zeszłym tygodniu na pokład wleciał AMZN po 220$ i czuję, że też da zarobić.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Floryda @m0rdeczka bardzo dobrze, że jest nas więcej na pokładzie AMZN, również uważam, że z mag7 to dobra okazja. MSFT nie analizowałem, kusi mnie META trochę bo monkey widzi spadek więc neuron aktywny, ale też wolałbym nie pakować wszystkiego w techy, bo jeszcze mam sporą pozycję w DELL, a zaraz wyniki więc może być hak xd.

No i trzeba zostawić coś na smieciuchy czy uśrednianie novo ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@clrshck: Mete się dopakowałem 2x na tych spadkach, nie jestem zbyt dumny, no ale teraz czekać tylko aż odbije. MSFT to no brainer gigant po prostu. Martwi mnie że mam głównie mag i techy no ale takie czasy, co jakiś czas rebalans, trochę uciekam w all world i japonię ale to 5% na razie
Boli mnie tylko MSTR, bo SNAP to mi już gnije od 4 lat
  • Odpowiedz
@m0rdeczka @clrshck wg mnie META jest mocno w tyle w wyścigu AI. Do tego liczba scamów jakie są reklamowane w meta (koło 10% całości) mnie zniechęca. Co nie znaczy, że nie da zarobić, ale wolę inne spółki.
  • Odpowiedz