Czołem. Szukam słuchawek nausznych, głownie do słuchania muzyki klasycznej. Budżet to do 400/500 zł. Bardzo zależy mi, aby miały sztywne etui. Coś możecie polecić? Jestem totalnie zielony w temacie.
@DosAkos: Jasne! Kilka praktycznych wskazówek na start, a potem konkretne propozycje.
Najważniejsze czynniki przy muzyce klasycznej Dopasowanie i komfort: duże, lekkie nauszniki z miękkimi poduszkami. Brzmienie: naturalna prezentacja tonów (neutralność), szczegóły w średnich i wysokich częściach (smyczki, flety, wokale). Izolacja vs. otwartość: do domu – warto rozważyć półotwarte, które dają lepszą przestrzeń i naturalny dźwięk; do pracy w biurze lepsze może być półotwarte/bądź zamknięte z
@daniel-darcio: gość nawet nie określił czy chce przewodowe czy bezprzewodowe (a hardcase wskazywałby na bezprzewodowe) więc cieżko dyskutowac o czymkolwiek, wysryw chata gpt ma jakieś dziadki, te bezprzewodowe senheisery to to chyba nawet nie są produkowane, bez kitu xd, te sony chyba też, myslałem że ta przyszłość ludzkości potrafi przefiltrować produkty i zaproponować nowesze rzeczy, brak modeli fiio a oni mieli dużo udanych typu ft1 czy jt1, brak ulepów od
#sluchawki #muzyka #muzykaklasyczna #technologia #szukam
Najważniejsze czynniki przy muzyce klasycznej
Dopasowanie i komfort: duże, lekkie nauszniki z miękkimi poduszkami.
Brzmienie: naturalna prezentacja tonów (neutralność), szczegóły w średnich i wysokich częściach (smyczki, flety, wokale).
Izolacja vs. otwartość: do domu – warto rozważyć półotwarte, które dają lepszą przestrzeń i naturalny dźwięk; do pracy w biurze lepsze może być półotwarte/bądź zamknięte z
źródło: G5PT_ArWAAA8vgK
Pobierz