Wpis z mikrobloga

Mireczki. Zawsze chciałem do Ameryki a właśnie trace prace i zastanawiam się czy np. w Nowym Jorku ciężko znalezć pracę na czarno? Posiedziałbym tam sobie na wizie turystycznej 3 miesiące i troche pozwiedzał miasto.
#usa #nowyjork #podroze
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Meens: kolega opowiadał, żeb łatwo. Zakladali mu worek na glowe i wieźli do strzeżonej przez karabinierów fabryki gdzie sortował narko. Coprawda osiwiał ale zwiedził pobliskie ulice i był zadowolony z kasy. Wiecej do USA nie chciał jechać
  • Odpowiedz
  • 0
@Kskskkdkdkk: Oni zajmują się nielegalną imigracją zagrażającą bezpieczeństwo narodowemu a w moim przypadku nie mamy z tym do czynienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja tylko pozwiedzać chcę no i zarobić tam na ten pobyt.
  • Odpowiedz
@Meens: Praca bez papierów to będzie jakaś fizyczna gównorobota. Brak ubezpieczenia itd sprawi, że jeśli coś spadnie ci na nogę i ją złamie to będziesz ustawiony do końca życia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To już lepiej pojechać z agencją do pracy w jakieś Holandii, przeżyć 3 miesiące na słoikach żeby nie wydawać hajsu, odłożyć i polecieć tam jako normalny turysta i zwiedzić te części USA które
  • Odpowiedz
@erni13 bzdury, nawet nielegalni emigranci sa chronieni workers compensation pracodawct i moga walczyc o odszkodowanie za wypadek podczas pracy. Jest tak juz od konca lat 80.
Nawet jest pracuja na falszywych papierach lub pracuja na czarno.
  • Odpowiedz
@Meens zgadzam sie z @erni13 co do pracy fizycznej ale nie dlatego ze na czarno (bo na czarno mozesz miec kierownicze stanowiska) a dlatego ze na 3 miesiace nikt nie chce zatrudniac managerow.
  • Odpowiedz