Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +48
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
matluck +139
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Kupiłem kamery tp link na dom, wiszą już na domu i są podpięte do kabla
Kabel wychodzi w skrzynce elektrycznej
Ten który mi montował kamery mówił że muszę zamówić jakąś eske żeby zmniejszało prąd inaczej spalą się kamery po podpięciu do skrzynki przez kabel
Pokazywał mi to i wyglądało jak bezpiecznik, ale teraz nie mogę znaleźć co to mogło być. Mówił że kosztuje mi 40 zł, czat gpt nie do końca się o co chodzi a z tym gościem już się nie zobaczę.
Nie dopytywałem o link bo myślałem że sam znajdę na jakims forum ale nic takiego nie widzę
#elektronika #monitoring #budowadomu
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/urzadzenia-sieciowe/kamery-ip/kamera-tp-link-tapo-c560ws-zewnetrzna-wi-fi-lan-kamera-obrotowa?gad_source=1&gad_campaignid=20659853161&gbraid=0AAAAADoIO68m3PZOta3bQ8vRjoLoe-teR&gclid=CjwKCAiAuIDJBhBoEiwAxhgyFi7iEk6hQjUpq4Am2RDJTb-GK2YB_A93Fc8OAU4xUCElKrT0RDAI5hoCW_8QAvD_BwE
C560ws
Jakby były podpięte bezpośrednio do gniazdka przez zasilacz to spoko, ale mam podpięte kablem do skrzynki bezpośrednio
Bo kamery z tego co kojarzę potrzebują 12v w gniazdku jest 230v i nie mogą być bezpośrednio kablem do prądu bez tego czegoś
źródło: 1000024275
PobierzDokładnie tak
Przy budowie domu zostawiłem wypuszczony kabel który szedł do skrzynki
Kamery podpiął do tego kabla ale jest za, wysoki prąd w kablu i spaliło by kamery więc musi być coś co zmniejszy prąd w
Ja tego nie robię na szczęście tylko elektryk, i więcej się nie dowiem bo budowa się oficjalnie zakończyła wczoraj powieszeniem kamer przez tego który mi robił prąd w całym domu
W poniedziałek będzie u mnie drugi elektryk ale tylko do gniazdek więc chciałem mu dać quest poboczny z tymi kamerami i kupić już tą "eske"
Mogłem bardziej dopytać tego co mi montował ale nie było czasu ani nie miał zasięgu żeby mi to
Tam wychodza i wisza luzem kable od kamer, dla mnie to brzmi jak czarna magia
źródło: 1000005650
Pobierz