Aktywne Wpisy
jacek7921 +1
Słuchajcie mam taki problem mama nie pozwala mi zostawać na na noc do dziewczyny może by nie było w tym nic dziwnego, gdyby nie to że za kilka miesięcy kończę 35 lat. Ona mieszka 150 km ode mnie i i nawet nie opłaca się wracać czasami, ale specjalnie jadę do domu zamiast zostać u Niej, bo mama wydzwania. Teraz byłem w sobotę i specjalnie wracałem do domu żeby rano w niedziele znowu

SystemHalted2_0 +210
źródło: temp_file5157770095813042508
Pobierz

WPA3 niby jest od 2018 roku więc no powinny niby
#wifi #siecikomputerowe #homeassistant #tuya #omada
Jednak odrębna sieć IoT na 2,4 Ghz i WPA2 musi być
Polecam wydzielenie osobnego VLANu dla IoT z włączeniem client isolation. Opcja dla ambitnych: uruchomienie osobnego VLANu NoT, gdzie, oprócz client isolation, odcięte jest również wyjście na świat - wycinasz sobie w ten sposób dostęp do internetu dla urządzeń, którym jest on zbędny do działania, zamykasz potencjalne źródła ataków i wszelką komunikację "z bazą".
Jak używasz innych nośników, jak matter, zigbee ITP, to nie ma znaczenia, bo chodzą na 2.4G ale zupełnie innym językiem gadają
L009UiGS-2HaxD-IN jak dzieło
Do tego mam mini router Mikrotika,
@Saeglopur: no to ja tak mam, ale na openwrt, wifi6 sprzęt (głownie cudy WR3000 różne), wspólna sieć 2.4 i 5 "główna" wpa3, druga (też wspólna 2.4 i 5) "guest" wpa2 dla uproszczenia bo nie wszystkie urządzenia - np tablety - umieją w wpa3, trzecia sieć "dla IoT" tylko 2.4 i wpa2 - i wszystko
Z drugiej strony, od przesiadki na ROS 7 nie zdarzyło mi się, żeby był problem z wi-fi, a mam 3 kondygnacje oddzielone gęsto zbrojonymi stropami i często kursuję z całym domowym biurem z poddasza na parter i z powrotem. No i pytanie za 100 punktów: chcesz ustawić raz i ma działać, czy lubisz sobie popatrzeć na