#pcmasterrace #grok #chatgpt Coś mi sie krzaczy system, tracę obraz przy uruchomionych grach. Wcześniej za podpowiedzią chatgpt i groka pomajstrowałem przy sterownikach karty graficznej - pomogło w przypadku jednej konkretnej gry, ale problem znowu zaczął wyąlzić. Wrzuciłem obu LLM na bęben plik z dziennika systemowego + plik dmp 1. grok: dysk systemowy ci umar i już nie żyje. 25 krotnie przekroczona liczba cykli zapisu. Sterownik NAND jest tak padnięty że nawet nie potrafi zrobić diagnostyki. Wskazania 92% health i ok z crystaldiskinfo to kłamstwo sterownika realtek z dysku 2. chatgpt: coś nie tak ze sterownikami karty graficznej. dysk jest spoko, przeciez pokazuje 92% health, a licznik błędów to normalne że tyle ma, spoko nic sie nie dzieje z dyskiem
Coś mi sie krzaczy system, tracę obraz przy uruchomionych grach.
Wcześniej za podpowiedzią chatgpt i groka pomajstrowałem przy sterownikach karty graficznej - pomogło w przypadku jednej konkretnej gry, ale problem znowu zaczął wyąlzić.
Wrzuciłem obu LLM na bęben plik z dziennika systemowego + plik dmp
1. grok: dysk systemowy ci umar i już nie żyje. 25 krotnie przekroczona liczba cykli zapisu. Sterownik NAND jest tak padnięty że nawet nie potrafi zrobić diagnostyki. Wskazania 92% health i ok z crystaldiskinfo to kłamstwo sterownika realtek z dysku
2. chatgpt: coś nie tak ze sterownikami karty graficznej. dysk jest spoko, przeciez pokazuje 92% health, a licznik błędów to normalne że tyle ma, spoko nic sie nie dzieje z dyskiem
XD