Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi niektórym Polakom, że Ukraińcy są nam niewdzięczni za pomoc w wojnie? W sensie co dokładnie robią albo powinni robić? Rozumiem, że Polska ma przede wszystkim myśleć o własnym interesie i niekoniecznie nam zależy aby Ukraina stała się jakaś potęga w rejonie, ale w dłuższej perspektywie gdzie my tracimy na tej obecnej pomocy?
Dużo osób teraz się oburza, że Ukraina nie chce grać ewentualnego finału barażu w Polsce, a wcześniej grali. Oczywiście nikt nie dodaje, że drużyny które grają w Polsce płacą za wynajem stadionu, czyli na tym zarabiamy. Gdzie tu dla nas wady? Mam wrażenie, że niektórzy Polacy, którym w życiu nie wyszło i są raczej marginesem, muszą się zemścić na innych i życzyć żeby Ukraińcy mieli przynajmniej gorzej niż oni sami.
#polska #ukraina #bekazpodludzi #mecz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nobody32: Część Polaków uwąża, że pomoc z 2022 oznacza utratę przez Ukraine podmiotowsci wzgledem Polski i musi ona podejmować decyzje zgodne z oczekiwaniami polskich internautów.

Ukraina nie chce grać ewentualnego finału barażu w Polsce, a wcześniej grali.

@Nobody32: Wczesniej były narzekania, że grają w Polsce.
  • Odpowiedz
@Nobody32 bo zakompleksiona cześć społeczeństwa, która czuła się gorsza od zachodu, znalazła wreszcie kogoś od kogo może się poczuć lepsza (w ich prostym rozumowaniu) - dla tego będą się pastwili nad słabszymi
  • Odpowiedz
Żyjesz w dużym mieście? Jeździsz komunikacją miejską? Widziałeś co się stało z czynszami po ich przyjeździe?

@Mathas co się dzieje w komunikacji? Ja czasem jeżdżę i jest dokładnie tak samo jak zawsze było.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mathas: czynsz to wina Ukraińców czy właścicieli mieszkań? Co do komunikacji miejskiej to nie słyszałem o niczym co by spowodowało, że bym wiedział o co chodzi.
  • Odpowiedz
@BenAli: Tak? A nie odczuwasz ciągłego darcia ryja, gadania przez telefon na głośniki nie używając słuchawek i innych odpałów typu darcie ryja na ulicy? Bo ja odczuwam i w 90% przypadków we Wrocławiu to są Ukraińcy.
  • Odpowiedz
Tak? A nie odczuwasz ciągłego darcia ryja, gadania przez telefon na głośniki nie używając słuchawek i innych odpałów typu darcie ryja na ulicy? Bo ja odczuwam i w 90% przypadków we Wrocławiu to są Ukraińcy.

@Mathas Nie. I uważam, że to klisza powtarzana w internecie, bo nie macie jak tej niechęci czy nienawiści uzasadnić. Bo głupio przyznać, że to z podłości charakteru czy kompleksów zionie się niechęcią.

Zresztą nawet gdyby tak
  • Odpowiedz