Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +66
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
matluck +190
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#ukraina #rosja #wojna
Nie wiem po co do Afganistanu porównujesz. Tam to była obca kulturowo ludność, tutaj mowa o terenach byłego ZSRR i to takich które były zamieszkiwane w dużej mierze przez Rosjan i prorosyjskich Ukraińców
@dqdq1:
Rosja upada, odcinek 2137 Kremlinka Show
Pytałem o samą utratę terytoriów, bo to niektórych najbardziej oburza. Tymczasem jak nie zaakceptują teraz to za rok będzie podobna propozycja tyle że jeszcze bez np.:Zaporoża czy paru innych miast.
@dqdq1
To że pozbywają jeszcze nie znaczy że upadną. Rosja była jednym z niewielu krajów bez deficytu budżetowego oraz z dużymi rezerwami walutowymi i złota. I one były zapewne zbierane na wypadek żeby się ich w takiej sytuacji pozbywać.
@dqdq1:
Weź mnie nie rozbawiaj. W obecnej sytuacji Ukraina nie ma nic do gadania, jest zależna od zachodniej pomocy wojskowej i finansowej. Jeśli zachód powie "podpisujcie albo zakręcamy kurek ze wsparciem" to będą musieli się zgodzić (a jak są tacy suwerenni to ew. zawsze mogą próbować sami walczyć bez niczyjej pomocy xD)
Za większość wsparcia wojskowego i dużą część finansowego to i tak odpowiada USA, a nie Europa
źródło: 28489
Pobierz@dqdq1: a kto twierdzi, że się znudzi? @Fennrir zauważa, że Ukraina jest bardzo mocno zależna od decyzji USA i Europy, które ją de facto utrzymują. I, stąd, ma gorszą pozycję wobec krajów utrzymujących - czyli jej suwerenność jest ograniczona.
Co oczywiście nie znaczy, że Kijów zgodzi się na wszystko - wszak ani UE ani USA nie pomagają z dobrego
@Fennrir: no to zobacz gdzie ruskie byli na początku wojny a gdzie są teraz?
nawet Chersoń został ogłoszony ruskim obszarem i sobowtór Putina w nim był a po chwili wycofali się i nie ma żadnego tematu