Wpis z mikrobloga

Pytanie do wykopowych fachowców

Czy tak zawieszony bojler nie spadnie? Hak opiera się o wypustkę w listwie. Listwa z drugiej strony została umieszczona poprawnie. Pod spodem jest pralka, więc może trochę trząść. Wydaje mi się, że cała listwa powinna przylegać do ściany.

Nie wiem jak to tagować #remontujzwykopem #hydraulika #mieszkanie #remont
hanja - Pytanie do wykopowych fachowców 

Czy tak zawieszony bojler nie spadnie? Hak ...

źródło: IMG_0647

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hanja: taki bojler pełen wody waży ze sto kilo. Albo więcej, jeśli to jest duży bojler. Haki wyglądają na solidne, ale jeśli są tylko dwa, to wystarczy, że ugnie się jeden i całość pieprznie.
  • Odpowiedz
@hanja: kup ubezpieczenie, załóż kask, szarpnij do siebie - a tak serio to:
Zakręć zawór na rurze do bojlera, spuść wodę z bojlera, odłącz kable i rurki/przewody elastyczne, weź kogoś do pomocy i zdejmijcie już pusty bojler (pusty nie powinien być ciężki).
Wykręć cały hak, daj go na imadło i trochę odegnij młotkiem/ rurką metalową "na dźwignię" -tylko nie zepsuj gwintu! Złap go przez deseczki/plastik. Dobrze też by było zobaczyć co
  • Odpowiedz
  • 0
@SaperX: ten bojler został zamontowany przez hydraulika, który mówi że listwa jest wygięta i nie da się zaczepić inaczej (chociaż poprzedni bojler wisiał prawidłowo).

Słyszałam o tej tragedii, dlatego teraz boję się brać prysznic, żeby ten bojer nie spadł na mnie.
  • Odpowiedz
@hanja: "Nie da się"? Dobre... No to ja już ze zdjęcia ci napisałem jak się da. Fachowiec spieprzył robotę i tyle. Ten hydraulika albo poprzedni, Wywiercił pod kątem otwory na kołki i hak mu nie wchodził w ten prostokątny otwór w listwie. Tyle. Nie chciało mu się poprawiać. Nie chciało mu się.
  • Odpowiedz