Wpis z mikrobloga

No dzień dobry
Chciałbym wrócić do Doty po jakiś 10 latach
Czy to dalej ta sama gra? Czy mocno pod względem mechaniki się pozmieniało? Czy powrót będzie bolesny? xD
Jaka rola i jakie postacie będą najprzyjemniejsze na start? Tylko nie Sniper
Poprosiłbym o jakiś link czy nazwę kanału z jakimiś sensownymi poradnikami
#dota2
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TraceTlen:

Czy dota się zmieniła? Nie tak samo toksyczna jak była, ale przecież to lubimy 🧂. Statystycznie gry są krótsze.
Ja niestety gram tylko od 8 lat, więc cieżko mi powiedzieć. Jak dobrze pamiętam to modyfikatory ataku się nie stackowały jak teraz.
Widoczny też jest power creep umiejętności. Doszły Umiejętności wrodzone, doszedł aghanim shard, zazwyczaj mniejszy efekt niż scepter. Generalnie sporo bohaterów trzeba się uczyć
lionbest - @TraceTlen: 
SPOILER
Czy dota się zmieniła? Nie tak samo toksyczna jak był...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Zulf: @lionbest Jaką postać na midzie polecacie na start? Chciałbym chwile sam pograć bez poradników żeby zobaczyć jak Dotka się zmieniła na przestrzeni lat. Dalej nieszczęsny Snajper dominuje low elo? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@TraceTlen: Nie wiem, ja na pubach widzę przeróżne postacie, ale najczęściej to chyba invoker, lepiej nie graj na midzie jedną postacią, bo nie ma takiej uniwersalnej postaci. Jest teraz dużo gap close skills w mecie i dwa itemy, oprócz blnka jest jeszcze harpoon co mocno kontruje snipera. Moje ostatnie gry jak ktoś piknął Snipera na midzie to raczej tragedia, ale może dlatego, że to ktoś z low rank. Według mnie
  • Odpowiedz