Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki! Zwykle projektuję sobie i pomagam Wam pod różnymi branżowymi tagami, czy wspieram #barylkakrwi - po cichu, robię te internety i nie latam z hasłem „DAJ NA DZIECI”, ale... no zabrałem się za tą zbiórkę. W Szkole Podstawowej w Mokrsku łazienki wyglądają jak lokacja startowa w Fallout 3 — niby działa, ale każdy wie, że przydałby się update. Jeśli chcecie wrzucić 21.37 zł - na nasz cel i ubrać na chwilę bardziej "rzułtom" pelerynę - śmiało.

https://zrzutka.pl/auu76s

Jeśli to dla Ciebie za dużo, to zostaw po prostu plusa i komentarz.

Sprawa jest konkretna. Szkoła Podstawowa w Mokrsku potrzebuje naszej pomocy – remont łazienek w toku! Brzmi nieepicko, ale serio, komfort dzieciaków w szkole to nie żarty, a mowa tu o stu siedemdziesięciu małych kochanych gnojkach. Udało się ogarnąć łazienki na piętrze, teraz chcielibyśmy ogarnąć łazienki na parterze, a to trochę grubszy temat. Jeśli uda się zebrać więcej lub coś zostanie - rozjaśnimy klasy i dorzucimy nowoczesne sprzęty edukacyjne. Każda złotówka się liczy i naprawdę robi nam to różnicę.

No i wiadomo co by to było za zbieranie, jakby nie było #rozdajo jak zbierzemy 100+ ale tutaj zaczynaj się Wasz wybór.
Zostawcie plusa i komentarz, może wylosuje więcej niż jedną osobę, a pomysły mam takie:

możesz wybrać sobie paczkę niespodziankę, coś jak wykopaka którą Ci podeślę z mixem rzeczy w środku
możemy wspólnie zaprojektować obraz cyfrowy i wydrukuje Ci go na płótnie w formacie 50x70 lub 60x90
przekażę Ci niebieski talon na pizzę i balon

Losowanie w piątek o 20:00, co by picka mogła przyjechać i pocieszyć.

Jak szanowne grono mirków i mirabelek ma jakiś pomysł - to zamieniam się w słuch.
To dobry cel, ważny dla dzieciaków, dla mnie - więc zielonki też mogą,

Pozdrawiam
// Mariusz @sorasill
sorasill - Mireczki i Mirabelki! Zwykle projektuję sobie i pomagam Wam pod różnymi br...

źródło: studniaprzeszlosci

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sorasill:

W Szkole Podstawowej w Mokrsku łazienki wyglądają jak lokacja startowa w Fallout 3 — niby działa, ale każdy wie, że przydałby się update.

Ignorant Pan jesteś Panie Sorasill, to jest nowoczesny wystrój loftowy, to jest łazienka dopiero co po remoncie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A tak na serio już, to może tu zabrzmię trochę booomersko, ale kurde no ta łazienka przecież wcale źle nie wygląda,
  • Odpowiedz
@sorasill btw toalety w szkole to jest w ogóle temat na jakąś pracę naukową. Nawet jak już są po remoncie to wiele dzieciaków czuje opory przed korzystaniem.
  • Odpowiedz
@sorasill:

wygląda / nie wygląda,

Ten kibelek faktycznie gorszy, bo pion idzie po zewnątrz, i rozwalona podłoga, przez co jest mocno obskurny, ale już ten drugi całkiem normalnie wygląda, poza oczywiście brakiem rezerwuaru.

kible z półeczką to relikt, a kadra robi co może,
  • Odpowiedz
  • 2
@Zgrywajac_twardziela: jak chodziłem do podstawówki to miałem lux w porównaniu tutaj xD a minęło juz pewnie z 30+ lat, no nic próbuje coś z tym zrobić :) ogólnie o w uj śmieszy mnie zestawienie nicku z wizją tego kibla ; )
  • Odpowiedz
@sorasill:

jak chodziłem do podstawówki to miałem lux w porównaniu tutaj xD a minęło juz pewnie z 30+ lat, no nic próbuje coś z tym zrobić :)

Uuu bananowy dzieciak i Oski w latach 90 miał taki kibel elegancki w szkole ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ogólnie o w uj śmieszy mnie zestawienie nicku z wizją tego kibla ; )

Nie rozumiem?
  • Odpowiedz
@sorasill: w publicznym kiblu zawsze "na małysza", jak dobrze by nie wyglądał xD

Powiatowe miasto 20k, lamperia na kremowo-biało, ale kible były klasa.

Ja w mieście z top5 miałem w każdej szkole taki chlew w kiblu, że głowa mała, wysrać się chodziłem do kumpla który mieszkał niedaleko szkoły XD
  • Odpowiedz
powodzenia, dobre warunki to lepsze samopoczucie.

na studiach widziałem syf kiła i mogiła w kiblach, a jak wyremontowali to czysto, pachnąca a studenci-pijaki zaczęli słuchać Mozarta i po 4 latach zdali 1 semestr mechaniki i budowy maszyn.

@sorasill
  • Odpowiedz