Wpis z mikrobloga

@Emulsja: właśnie nie wiem dokładnie. Ciekawi mnie spojrzenie innych ludzi na te dwie lokalizacje.

@dict w sumie budują S8 to chyba trochę szybciej będzie z Wro do Sobótki. A później jeszcze S5 na Świdnice, ale to już kwestia kilku dobrych lat.
  • Odpowiedz
@twoj-stary-to-jp2:
okolice sobotki to sleza, mietkow i rzut kamieniem w gory
okolice trzebnicy to pola i czasami jakis las
zalezy co Ci sie bardzie podoba, ja wybralem poludniowy zachod, jest linia kolejowa wzdluz DK35 i jak pisales za niedlugo bedzie S5
  • Odpowiedz
@twoj-stary-to-jp2: dużo zależy od tego czy musisz dojeżdżać do pracy do Wro, czy masz dzieci - generalnie czego oczekujesz od danej lokalizacji.
Wjazd od Bielan to tragedia, a będzie tylko gorzej jak otworzą ostatni fragment WOW. Od Trzebnicy jest w miarę dobre rozprowadzenie ruchu. Widokowo - wszystko subiektywne, nie ma tragedii. Zwróć uwagę na sąsiedztwo aeroklubów w Szymanowie i Mirosławicach. Holówka wynosząca szybowce/ skoczków przez pół wolnej soboty może być
  • Odpowiedz
@twoj-stary-to-jp2: nie mieszkam w bezpośrednim sąsiedztwie, to się nie wypowiem wprost. Jakiś czas temu na Szymanowie działała szkoła spadochronowa:
https://wydarzenia.interia.pl/dolnoslaskie/news-spor-o-halas-na-lotnisku-pod-wroclawiem-w-sprawe-wlaczyl-sie,nId,7062397
Przenieśli się do Leszna, gdzie po roku im podziękowali. Tak, czy siak, w okolicy lotniska spodziewałbym się większego hałasu od typowej wiejskiej sielanki.
  • Odpowiedz
@rosomak94: a w Szymanowie to rzeczywiście kiedyś całe dnie buczaly samoloty, słyszałem je nawet na zachodzie wro. Teraz jakby się to uspokoiło trochę. Dzięki trzeba mieć na uwadze takie małe sprawy. Tu jakieś lotnisko, tam ferma co smrodzi i hoduje muchy xzdd
  • Odpowiedz