Wpis z mikrobloga

@w00nski: No zasypanie kanału to była najgorsza decyzja dla tego miasta od 2wś.Ale odkopanie go i zlikwidowanie jednego z głównych rond w mieście to by dopiero był komunikacyjny armagedon.Już pomijając koszty.I to wszystko żeby tylko ładnie wyglądało
  • Odpowiedz
@w00nski możliwość przejazdu rowerem/spaceru/ biegu praktycznie od Osowej, aż za most Pomorski bez wlatywania na samochody, cały czas nad rzeką przy zieleni - to jest moje marzenie. Albo spokojnego siedzenia w nadrzecznych knajpkach. Myślę że rekreacyjna siła Bydgoszczy tkwi właśnie nad wodą, ale nawet w dzisiejszych miejscach ścisłego centrum "turystycznego" (między Mostową a Berdnardyńską) jest to słabo wykorzystane. Siedzisz w knajpie i wdychasz smród gościa, który zastanawia sie czy uda mu
  • Odpowiedz
@Prokurator_powiatowy: proponuje jednak zajrzeć do artykułu. Rondo grunwaldzkie zostaje w tej koncepcji. W osi północ-południe przepustowość bez zmian. W osi wschód-zachód zmniejszona i z tego powodu koncepcja jest możliwa do realizacji dopiero po rozbudowie trasy WZ i/lub rozbudowie dróg na Górnym Tarasie. Te rzeczy i tak są planowane a Focha i tak docelowo będzie zwężona z kanałem czy bez bo prowadzenie ruchu tranzytowego przez centrum to patologia i wszyscy to
  • Odpowiedz