Wpis z mikrobloga

#latwogang
Trzeba zbierać niestety na kolejną zbiórkę dla cancer fighters. Koszty działania fundacji niestety pochłonęły większość środków. Buty dla pani prezes za 5 tysięcy złotych, telefon za 6 tysięcy złotych i wiele innych ( ͡° ͜ʖ ͡°) oczywiście żart, ale zawsze mnie śmieszy jak ludzie zbierający pieniądze na tych fundacjach bawią się za te pieniądze, z jednej strony każda złotówka jest ważna więc wpłacajcie a z drugiej buty balenciaga za 5 tysięcy czyli za więcej niż minimalną krajową. Ci ludzie tak bardzo nie mają wstydu
Szychasekk - #latwogang 
Trzeba zbierać niestety na kolejną zbiórkę dla cancer fighte...

źródło: IMG_9494

Pobierz
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 338
@Szychasekk

Ona chyba wcześniej prowadziła swój salon kosmetyczny (i nie wiem, czy dalej prowadzi, czy nie), więc raczej stać ją na takie ciuchy. Nie zmienia to faktu, że PR-owo słabo to IMO wygląda, bo bardzo łatwo o wyciągnięcie takiego zdjęcia publicznie. Co innego założyć jakieś dobre sneakersy nawet za kafla, a co innego Balenciagę, kojarzoną głównie z ludźmi, którzy nie mają co robić z pieniędzmi.
Famine - @Szychasekk

Ona chyba wcześniej prowadziła swój salon kosmetyczny (i nie wi...

źródło: temp_file6285456006826995841

Pobierz
  • Odpowiedz
@Szychasekk:
ja sie łatwogangiem nie interesowałem za bardzo, to ten koleś który zebrał 250M?

mam nadzieję że nie działa zasada proporcjonalności,  że jak w 2025 fundacja miala przychody na poziomie 2,5M i wydała na obsługę samych siebie 1,5M a na cele statutowe 1M

to w 2026 jak mają obrót 250M to na obsługę samych siebie 150M a na
  • Odpowiedz
  • 45
@Famine: właśnie o to chodzi, że to po prostu nie wygląda. Może faktycznie te pieniądze na ich drogie zachcianki są totalnie nie z fundacji, ale nie możesz krzyczeć, że każda złotówka się liczy, a z drugiej strony mieć właśnie te drogie zachcianki, które pokazują, że średnio szanujesz kasę. Ten jej mąż czyli właściciel zachowuje się dosłownie tak samo. Dla mnie to wszystko jest szemrane i nigdy nie wpłacę nawet złotówki
  • Odpowiedz
@heniek_8: dlatego smieszy mnie jechanie na owsiaka którego fundacja pochłania chyba 8% na wypłaty itd a reszta na dzialania statutowe. A wiekszosc fundacji to pralnia kasy gdzie obsluga "chłonie" 40-60%.
  • Odpowiedz
@Szychasekk: nie wpłaciłem więc nie interesuje mnie. Ale właściciele fundacji o której szczegolnie teraz jest tak głośno powinni mieć więcej oleju w głowie, a nie flexować się przepłaconymi markami dla bananów którzy nie mają co robić z pieniędzmi. Nawet jeśli kupiła za swoje to teraz będą mogli ich przeciwnicy wywlekać to miesiącami.
  • Odpowiedz
@Famine: Jakbyś nie wkleił screena z butami i ich ceną nawet bym nie zwrócił na nie jakiejkolwiek uwagi XD Są różne systemy wartości u ludzi, a szata nie zdobi człowieka
  • Odpowiedz
  • 28
@jqdro

@Famine: Jakbyś nie wkleił screena z butami i ich ceną nawet bym nie zwrócił na nie jakiejkolwiek uwagi XD Są różne systemy wartości u ludzi, a szata nie zdobi człowieka

Szata może i nie zdobi, ale za to świetnie robi PR. Spróbuj pójść na rozmowę o pracę w banku czy poważnym korpo w uwalonym dresie i wytłumacz rekruterowi, że macie po prostu inne systemy wartości ( ͡º
  • Odpowiedz
@adam-pajac: absurdalny argument. Czyli lepiej wpłacic 1000 zl na fundacje januszex gdzie realnie na pomoc pojdzie 500 zl niz na owsiaka gdzie pojdzie 920 zl?
  • Odpowiedz
Może faktycznie te pieniądze na ich drogie zachcianki są totalnie nie z fundacji, ale nie możesz krzyczeć, że każda złotówka się liczy, a z drugiej strony mieć właśnie te drogie zachcianki, które pokazują, że średnio szanujesz kasę.

@Szychasekk: czyli jak pomagam charytatywnie to nie mogę mieć drogich rzeczy?
  • Odpowiedz
możesz, po prostu to źle wygląda

@berlinale: to musze powiedzieć to kumplom, że nie bierzemy motocykli po 100k jak jeździmy do domów dziecka, bo to źle wyglada.
  • Odpowiedz
  • 67
@Anakee: buty za 4 tysiące uważasz, że to nie jest burżuazja? Zbierasz na dzieci, które walczą o życie i zamiast zapewnić jakąś część leku dla tego dziecka wybierasz buty za 4000 zł i potem wychodzisz i mówisz, że liczy się każda złotówka, bo to ratuje życie dzieci
  • Odpowiedz