Aktywne Wpisy

mleko3-2procent +657
W akcie oskarżenia jakie usłyszał Matecki ws. fikcyjnego zatrudnienia w Centrum Informacyjnym Lasów Państwowych czytamy, że w ciągu 31 mc. pracy, był w niej widziany 5 razy, logował się 8 razy, pobierał comiesięczną pensję, łącznie ponad 320 tys. zł. + nagrody, wziął dofinansowanie na zakup okularów i uwaga! - ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
Z zeznań świadków wynika, że Matecki nic nie robił, nie pracował, nie przedstawiał wymaganych rapotów z prac jakie wykonywał,
źródło: 1000014183
Pobierz
cichyyx +8

Planuje postawić HA z SLZB-06M.
Zastanawiam się nad oświetleniem.
Macie jakieś konkretne modele i marki które możecie polecić albo kategorycznie odradzić?
Philips hue wydaje się być totalnie overpriced.
Oświetlenie raczej jako dodatkowe - ciepłe białe światło wieczorem i RGB wieczorem do nastroju.
MAm jeszcze 5 żarówek z Action. Działają z Tuya, ale komunikacja tylko online, także te są na wyizolowanej podsieci.
Kurde bramka w standardzie Matter z IKEA byłaby też już dla innych urządzeń. To widze że nie ma co sie paprać z dopuszkowymi rozwiązaniami typu Shelly? Najlepiej przechodzić na gotowe żarówki i lampy i komunikacja
@dran2: Właśnie kurde zależy mi na tym żeby była taka "warstwa" fizyczna absolutnie podstawowa. Nic gorszego niż b----l z byle światłami, bez mojej obecności jakby ktoś coś spaprał albo by była
@Saeglopur: Zupełnie nie rozumiem co masz na myśli. Chcesz je fizycznie odłączać od zasilania klasycznym pstryczkiem? Jak masz smartświatełko to nie może być elektrycznie wyłączalne pstryczkiem bo jak ktoś je wyłączy (a każdy to zrobi bo to